Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 03.07.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'El Museu del Cāntir s'autofinanįa en un 50%, dels millors de la comarca'

El regidor d'ICV, Āngel Puig, ha fet balanį del ple de juliol i ha donat detalls del Museu del Cāntir i de la rehabilitaciķ de la Casa Puig i Cadafalch 

juliol gran puig

En el seu torn a la Roda Política, el cap de llista d'ICV i president del Patronat del Museu del Cāntir, Āngel Puig, ha assegurat que “el Museu del Cāntir és un dels museus més ben autofinanįats de la comarca: tenim un autofinanįament proper al 50% i la resta de museus estan entre el 10 i el 20%”. Puig ha donat aquests detalls mentre explicava la modificaciķ de crčdits núm 1/2018 del pressupost del Patronat Municipal del Museu del Cāntir de l’exercici 2018, de la qual ha dit que “la modificaciķ que es va aprovar al ple era per fer els complements no previstos que van sorgir al llarg de l’any passat”. Aquesta proposta va quedar aprovada en el ple ordinari del mes de juliol que es va celebrar ahir, dilluns 2 de juliol.

Per altra banda, Puig ha parlat d’una altre punt de l’ordre del dia que també té a veure amb el Museu del Cāntir i que també va prosperar. Es tracta de la reelecciķ i nomenament de nous vocals de la Junta de Govern del Patronat Municipal del Museu del Cāntir, del que ha dit que “hi ha una renovaciķ molt important de tot el Patronat perquč fa temps que anāvem arrossegant aquests nomenaments”. Així mateix ha parlat de la Fira Argillā Argentona 2018 i del cāntir de l’any, que justament es celebra aquest cap de setmana a la vila.

El regidor de Cultura i Patrimoni també ha donat detalls de la rehabilitaciķ de la casa Puig i Cadafalch, de la qual també va propserar l'aprovaciķ incial text Refōs 2018 del seu projecte de rehabilitaciķ segona fase. Puig ha explicat que "estem preparant la següent subfase 2.1 i 2.3 que correspon a estructura i instalˇlacions, que pretenem comenįar a la tardor i que es podria finalitzar a la primavera del 2019". D'aquesta manera, les dues fases restants, la 2.4 i 2.5, que corresponen a la part ornamental i de jardinera, s'aprovarien com a licitaciķ a la primavera. El regidor ha dit que "de tot el que s'ha realitzat, portem un cost total de 830.000€, dels quals l’Ajuntament ha aportat 273.000€, i la resta corresponen a subvencions". Puig ha recordat que el cost total de la rehabilitaciķ de la Casa Puig i Cadafalch estā quantificat en un miliķ i mig d'euros.

Una altra proposta que es va aprovar per unanimitat al ple de juliol, i de la qual també ha parlat, és la que té a veure amb la declaraciķ institucional amb motiu del Dia Internacional LGTBI.

Escolta l'entrevista sencera al regidor d'ICV, Āngel Puig:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800