Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Notícies
Argillā Argentona 2018
Argillā Argentona continua “trencant el motlle”

La Fira Internacional de Cerāmica i Terrissa se celebrarā del 6 al 8 de juliol amb uns 70 ceramistes d'Europa i del Marroc i amb Romania com a país convidat d'aquesta ediciķ

Pots trobar l'āudio de la presentaciķ a l'interior de la notícia

Aquest dijous al matí s’ha presentat l’ediciķ 2018 de la fira internacional de cerāmica i terrissa Argillā Argentona, que tindrā lloc al municipi maresmenc del 6 al 8 de juliol.

La mostra continua reforįant el canvi de rumb adoptat als darrers anys, consolidant el canvi de dates a principis de juliol  per desmarcar-se de la Festa Major – que se celebra del 3 al 6 d’agost – i acomodar-se a l’agenda dels ceramistaes, i també per la cerca d’un visitant més interessat en la cerāmica i la terrissa. Aquest nou model va acompanyat per la voluntat de dotar a la fira d’una major qualitat i innovaciķ, i que es demostra també en el cāntir de l’any. Enguany es torna a confiar en una proposta d’autor, creada en aquesta ocasiķ per Joan i Pol Croanyes i Carles Bassķ, i que presenta com a novetat que comptarā amb dues versions cromātiques, vermell i negre.  La peįa s’inspira en les formes geomčtriques i ha estat batejada com “cantirmplora”. Se’n produiran 3.000 unitats numerades i tindrā un preu de 23 euros.

Romania i Franįa

Argillā Argentona 2018 comptarā amb una setantena d’artesans i ceramistes procedents d’una desena de paīsos, entre els quals hi ha el Marroc, Rússia, Letōnia o l’Argentina, entre d’altres. Cal destacar la presčncia dels representants francesos, dels quals s’ha subratllat la gran qualitat i alt nivell creatiu de les peces que presentaran a la fira.

Enguany Romania serā el país convidat a l’Argillā Argentona i disposarā d’un espai propi i diferenciat a la plaįa de l’Església, on també s’hi ubicarā el punt de venda del cāntir de l’any. La cerāmica de la zona romanesa d’Horezu es realitza a mā, fruit dels coneixements i les tčcniques artesanals que s’han transmčs des de generacions i ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, ha insistit en la voluntat del govern i el Museu del Cāntir per  “impulsar una vessant innovadora i original de la cerāmica i la terrissa. Hem dedicat molts esforįos per una fira que ha canviat de dates, que ha canviat de nom i que aquest any tindrā més ceramistes i de més qualitat”.

Ediciķ 2018

La fira s’instal•larā, com és habitual, a l’artčria principal del centre urbā, ocupant l’Avinguda Puig i Cadafalch, plaįa Nova, carrer Gran, plaįa de Vendre, carrer Torras i Bages i fins arribar a la plaįa de l’Església. Argillá Argentona complementarā el cap de setmana amb una āmplia programaciķ d’activitats, amb tallers i demostracions al carrer , exposicions i la mostra de cinema sobre cerāmica. Els horaris de la fira de cerāmica i terrissa seran de 10 del matí a 14 hores i de 17 a 22 hores.

Més informaciķ a www.museucantir.org

Podeu escoltar aquí la presentaciķ completa que ha retransmés Rādio Argentona:

Publicat el 21.06.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter