Notícies
Publicat el 21.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argillà Argentona continua “trencant el motlle”
Argillà Argentona 2018

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa se celebrarà del 6 al 8 de juliol amb uns 70 ceramistes d'Europa i del Marroc i amb Romania com a país convidat d'aquesta edició

Pots trobar l'àudio de la presentació a l'interior de la notícia

Aquest dijous al matí s’ha presentat l’edició 2018 de la fira internacional de ceràmica i terrissa Argillà Argentona, que tindrà lloc al municipi maresmenc del 6 al 8 de juliol.

La mostra continua reforçant el canvi de rumb adoptat als darrers anys, consolidant el canvi de dates a principis de juliol  per desmarcar-se de la Festa Major – que se celebra del 3 al 6 d’agost – i acomodar-se a l’agenda dels ceramistaes, i també per la cerca d’un visitant més interessat en la ceràmica i la terrissa. Aquest nou model va acompanyat per la voluntat de dotar a la fira d’una major qualitat i innovació, i que es demostra també en el càntir de l’any. Enguany es torna a confiar en una proposta d’autor, creada en aquesta ocasió per Joan i Pol Croanyes i Carles Bassó, i que presenta com a novetat que comptarà amb dues versions cromàtiques, vermell i negre.  La peça s’inspira en les formes geomètriques i ha estat batejada com “cantirmplora”. Se’n produiran 3.000 unitats numerades i tindrà un preu de 23 euros.

Romania i França

Argillà Argentona 2018 comptarà amb una setantena d’artesans i ceramistes procedents d’una desena de països, entre els quals hi ha el Marroc, Rússia, Letònia o l’Argentina, entre d’altres. Cal destacar la presència dels representants francesos, dels quals s’ha subratllat la gran qualitat i alt nivell creatiu de les peces que presentaran a la fira.

Enguany Romania serà el país convidat a l’Argillà Argentona i disposarà d’un espai propi i diferenciat a la plaça de l’Església, on també s’hi ubicarà el punt de venda del càntir de l’any. La ceràmica de la zona romanesa d’Horezu es realitza a mà, fruit dels coneixements i les tècniques artesanals que s’han transmès des de generacions i ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, ha insistit en la voluntat del govern i el Museu del Càntir per  “impulsar una vessant innovadora i original de la ceràmica i la terrissa. Hem dedicat molts esforços per una fira que ha canviat de dates, que ha canviat de nom i que aquest any tindrà més ceramistes i de més qualitat”.

Edició 2018

La fira s’instal•larà, com és habitual, a l’artèria principal del centre urbà, ocupant l’Avinguda Puig i Cadafalch, plaça Nova, carrer Gran, plaça de Vendre, carrer Torras i Bages i fins arribar a la plaça de l’Església. Argillá Argentona complementarà el cap de setmana amb una àmplia programació d’activitats, amb tallers i demostracions al carrer , exposicions i la mostra de cinema sobre ceràmica. Els horaris de la fira de ceràmica i terrissa seran de 10 del matí a 14 hores i de 17 a 22 hores.

Més informació a www.museucantir.org

Podeu escoltar aquí la presentació completa que ha retransmés Ràdio Argentona:

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800