Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 12.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
‘El que hauria de fer l'oposició és venir a les Juntes i Comissions Informatives'

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, ha parlat sobra la moció del PSC i ha assegurat que avui es reuneixen amb ells per arribar a un acord

eudald gran juny

L'alcalde d'Argentona i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha explicat avui en el seu torn a la Roda Política que “avui mateix ens reunim amb el grup socialista per arribar a un acord amb aquesta qüestió”, referint-se a la moció que va presentar el PSC que demanava la recuperació per part del Ple Corporatiu de les atribucions en matèria de contractació delegades a la Junta de Govern Local i que va quedar aprovada. Calvo ha assegurat que “la nostra proposta és demanar que aquestes atribucions tornin a passar per les Juntes i que l’oposició vingui”. L’alcalde ha lamentat que els grups de l’oposició no es presenten a les reunions que es fan i que ”per exemple avui hem tingut una comissió informativa i no s'hi ha presentat”. L’alcalde ha explicat que aquest sistema que proposa l’oposició alenteix molt els tràmits interns de l'Ajuntament i ha assegurat que “la contractació ja és molt complicada en si perquè a sobre ens ho compliquem tot més”. Així mateix ha parlat d’un ple extraordinari que es celebra aquest divendres per modificar un contracte de l’enllumenat públic “que es podria aprovar per Junta Local o inclús per Decret d’Alcaldia però que amb aquesta mesura s’ha de fer un ple extraoridnari”.

L’alcalde també ha parlat de la modificació de l’annex d’inversions i de l’expedient de modificació de crèdits número 8, que té a veure amb la zona vermella, i ha dit que “suposo que els grups de l’oposició s’han informat millor sobre el projecte de la zona vermella i han tingut converses amb l’associació de comerciants i això ha fet que prosperi el projecte”, cosa que no va passar al ple del mes passat. Calvo ha reconegut que l'associació Argentona es Mou ha estat un dels principals promotors d'aquest canvi de sistema d’aparcament i “també son els principals beneficiats”. Pel que fa la proposta que va llençar TxA sobre els agents cívics ha dit que “no li sembla malament provar-ho però no ens soluciona a mig termini el problema de l'aparcament”. L’alcalde ha sentenciat que "valorarem la proposta i si és possible els tindrem fins que s’instauri la zona vermella i així poden ajudar a informar per aquest canvi de sistema”.

Per una altra banda, el cupaire ha parlat de la modificació de crèdit número 9 i del Fons de Contingència. Calvo ha dit que “el que seria criticable és que no es gastés aquest fons i tinc previst gastar-lo tot aquest mes perquè properament aprovarem el romanent de tresoreria que també serveix per pagar aquestes coses sobrevingudes”. Pel que fa a l’amortització del deute, que es va parlar al ple, l’alcalde ha dit que “va bé amortitzar perquè permet seguir enduetan-te per fer coses noves”. També ha volgut destacar que “ara estem en un 28% d'endeutament i això vol dir que estem en unes xifres molt baixes”.

Calvo també ha parlat de la citació que ha rebut per part de la Fiscalia per obrir els col·legis electorals l’1 d’Octubre i ha assegurat que “aniré als jutjats de Mataró pero no entararé ni declararé perquè és una causa política i no ens convencerem”. Pel que fa a l’elecció del seu germà, Bernat Calvo, com a alcaldable per JuntsxCat a les properes eleccions municipals ha dit que “li desitjo molta sort”.

Escolta l'entrevista sencera a l'alcalde, Eudald Calvo:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800