Argentonacomunicaciķ.cat - ARGENTONA COMUNICACIĶ

Argentona Comunicaciķ social
Facebook Twitter Youtube Ivoox
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

NOTICIES
‘El que hauria de fer l'oposiciķ és venir a les Juntes i Comissions Informatives'

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, ha parlat sobra la mociķ del PSC i ha assegurat que avui es reuneixen amb ells per arribar a un acord

eudald gran juny

L'alcalde d'Argentona i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha explicat avui en el seu torn a la Roda Política que “avui mateix ens reunim amb el grup socialista per arribar a un acord amb aquesta qüestiķ”, referint-se a la mociķ que va presentar el PSC que demanava la recuperaciķ per part del Ple Corporatiu de les atribucions en matčria de contractaciķ delegades a la Junta de Govern Local i que va quedar aprovada. Calvo ha assegurat que “la nostra proposta és demanar que aquestes atribucions tornin a passar per les Juntes i que l’oposiciķ vingui”. L’alcalde ha lamentat que els grups de l’oposiciķ no es presenten a les reunions que es fan i que ”per exemple avui hem tingut una comissiķ informativa i no s'hi ha presentat”. L’alcalde ha explicat que aquest sistema que proposa l’oposiciķ alenteix molt els trāmits interns de l'Ajuntament i ha assegurat que “la contractaciķ ja és molt complicada en si perquč a sobre ens ho compliquem tot més”. Així mateix ha parlat d’un ple extraordinari que es celebra aquest divendres per modificar un contracte de l’enllumenat públic “que es podria aprovar per Junta Local o inclús per Decret d’Alcaldia perō que amb aquesta mesura s’ha de fer un ple extraoridnari”.

L’alcalde també ha parlat de la modificaciķ de l’annex d’inversions i de l’expedient de modificaciķ de crčdits número 8, que té a veure amb la zona vermella, i ha dit que “suposo que els grups de l’oposiciķ s’han informat millor sobre el projecte de la zona vermella i han tingut converses amb l’associaciķ de comerciants i aixō ha fet que prosperi el projecte”, cosa que no va passar al ple del mes passat. Calvo ha reconegut que l'associaciķ Argentona es Mou ha estat un dels principals promotors d'aquest canvi de sistema d’aparcament i “també son els principals beneficiats”. Pel que fa la proposta que va llenįar TxA sobre els agents cívics ha dit que “no li sembla malament provar-ho perō no ens soluciona a mig termini el problema de l'aparcament”. L’alcalde ha sentenciat que "valorarem la proposta i si és possible els tindrem fins que s’instauri la zona vermella i així poden ajudar a informar per aquest canvi de sistema”.

Per una altra banda, el cupaire ha parlat de la modificaciķ de crčdit número 9 i del Fons de Contingčncia. Calvo ha dit que “el que seria criticable és que no es gastés aquest fons i tinc previst gastar-lo tot aquest mes perquč properament aprovarem el romanent de tresoreria que també serveix per pagar aquestes coses sobrevingudes”. Pel que fa a l’amortitzaciķ del deute, que es va parlar al ple, l’alcalde ha dit que “va bé amortitzar perquč permet seguir enduetan-te per fer coses noves”. També ha volgut destacar que “ara estem en un 28% d'endeutament i aixō vol dir que estem en unes xifres molt baixes”.

Calvo també ha parlat de la citaciķ que ha rebut per part de la Fiscalia per obrir els colˇlegis electorals l’1 d’Octubre i ha assegurat que “aniré als jutjats de Matarķ pero no entararé ni declararé perquč és una causa política i no ens convencerem”. Pel que fa a l’elecciķ del seu germā, Bernat Calvo, com a alcaldable per JuntsxCat a les properes eleccions municipals ha dit que “li desitjo molta sort”.

Escolta l'entrevista sencera a l'alcalde, Eudald Calvo:

Publicat el 12.06.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter