Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 08.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'La moció del PSC ha de quedar sense efectes perquè és un desastre pel poble'

El portaveu d’ERC, Pere Móra, ha assegurat que la moció afectarà no només a la gestió de l'Ajuntament sinó també a nivell econòmic

mora gran juny

El portaveu d'ERC, Pere Móra, ha assegurat en el seu torn de la Roda Política que "hem de lluitar perquè aquesta mooció quedi sense efectes perquè és un desatre pel poble, no només a nivell de gestió sinó també a nivell econòmic", referint-se a la moció que va presentar el PSC per la recuperació per part del Ple Corportaiu de les atribucions en matèria de contractació delegades a la Junta de Govern Local, i que va acabar prosperant. Móra ha explicat que "això té uns costos només de personal i en dietes de regidors que no ens hem de permetre". El regidor ha destacat que cada regidor cobra 150 euros per cada ple extraordinari i que aquests es produirien més sovint i per temes de molt de detall. "Això és quelcom que beneficia clarament a l'oposició", ha sentenciat. Segons el republicà "és un canvi d'estratègia del PSC, doncs s'han trobat amb la incapacitat d'aportar propostes positives pel poble". 

Per altra banda també ha parlat d'una modificació de l'annex d'inversions i de la modificació de crèdit número 8, que té a veure amb el projecte de la zona vermella, que finalment ha tirat endavant. Respecte a aquest tema, Móra ha dit que "al final va ser anecdòtic que es separessin perquè es podrien haver aprovat conjuntament en el ple del mes de maig". Així mateix ha assegurat que, referint-se a l'oposició, "han hagut de fer filigranes per justificar el sentit del seu vot perquè en el ple de maig només volien demostrar que el govern estava en minoria boicotejant propostes que eren positives pel poble i s’han trobat amb el poble". El regidor ha destacat que es tracta d'una proposta molt negociada amb els comerciants i que davant la negativa de l'oposició, "s’han vist obligats a parlar amb ells". Pel que fa a la falta de comunicació que sovint critica i lamenta l'oposicó, Móra ha dit que "fan servir l'excusa de que el govern no els informa i això no és cert perquè estant convidats a totes les Juntes de Govern que es produeixen cada setmana, i des de fa mesos que no ve ningú". Pel que fa la zona vermella ha dit que ja estan els plecs preparats i que esperen aprovar-los i licitar-los properament. El regidor d'Espai Públic i Obres ha assegurat que "és d'esperar que dins d'aquest any es pugui posar en marxa el projecte de la zona vermella".

El regidor i membre del govern també ha parlat de la modificació de crèdit número 9 que afecta, en part, al Fons de Contingència. Móra ha justificat la utilització d'aquest fons per arreglar un accés del pavelló antic dient que "es va fer el canvi de paviment i falta una inversió que és quelcom que a l’octubre no vam poder preveure en el pressupost". Sobre el Fons de Contingència, Móra ha subratllat que "el que no seria adequat seria deixar diners sense gastar d'aquest fons". També ha parlat de l’estat de l'edifici antic de la Velcro.

Per altra banda, el regidor d'Espai Públic i Obres ha parlat també del Pla Director del verd urbà d'Argentona i Pla de poda, que es va votar a favor per uninimitat al ple, i del qual ha dit que "versa sobre l’arbrat i la jardineria del poble". El regidor ha volgut deixar clar que "aquests elements han deixat de ser considerats com elements ornamentals i avui dia se'ls reconeix com una infraestructura necessària dels municipis per lluitar contra el canvi climàtic". Així mateix ha assegurat que la implantació ja s’està duent a terme "perquè és un pla que preveu moltes mesures que són transversals".

Escolteu l'entrevista sencera al portaveu d'ERC, Pere Móra:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800