Ajuntament d'Argentona
En aquest òrgan hi participen alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles d'Argentona

consell infància gimscape

La segona edició del Consell d’infància de l’Ajuntament d’Argentona va celebrar l’última sessió ordinària de l’any el passat dimecres 6 de juny. Durant aquesta trobada, els consellers i conselleres van rebre la visita del regidor de Participació Ciutadana, Guillem Saleta, i de la vicepresidenta del Consell de la Vila, Mite Ferrer. A banda de conèixer el funcionament de l’òrgan de participació per a la ciutadania adulta, la sessió va servir per valorar el Gimscape que van organitzar el 19 de maig.

Aquesta activitat, consistent en una combinació entre gimcana i scaperoom va ser la resposta del Consell d’infància a l’encàrrec de l’Alcalde d’organitzar una activitat que donés difusió al consell. Els i les participants van haver de descobrir què és el Consell d’infància mitjançant cinc proves que els anaven responent a preguntes com què fem? o on ens reunim? Es tractava d’una activitat oberta a gent de totes les edats, a la qual hi van participar gairebé 200 persones.

A banda de l’èxit d’aquesta activitat, una altra fita assolida en l’edició d’enguany és la participació al Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC), que compta amb dos representants d’Argentona.

El Consell d'Infància reprendrà les trobades a l’octubre, per tal d’organitzar el relleu anual en què els i les membres que passen a fer 1r d’ESO donen pas a nens i nenes de 5è. Com ja és habitual, l’acte de constitució del nou consell tindrà lloc al voltant del 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets de la Infància.

Publicat el 08.06.2018