Notícies
Publicat el 07.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Les cooperatives escolars destinen els guanys a les ONG's

El projecte de cultura emprenedora a les escoles finalitza amb un acte de cloenda institucional i amb la participació de l'alumnat 

cueme_faldogran

L'acte de cloenda del projecte de "Cultura Emprenedora a l'Escola" (CUEME) va tenir lloc ahir al Centre Parroquial i va ser presidit per l'alcalde, Eudald Calvo, i el regidor d'Educació, Àngel Puig. No obstant, el protagonisme de l'acte va recaure en l'alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles Bernat de Riudemeia, Les Fonts i Sant Miquel del Cros, que durant aquest curs han creat la seva pròpia cooperativa. Per fer-ho, han hagut de tramitar la constitució de la seva cooperativa, gestionar el finançament, establir la seva imatge corporativa i logotip, promocionar-se a través de Ràdio Argentona, així com demanar permisos i material per la venda, i finalment la preparació de la parada i 'atenció a la clientela.

Durant l'acte es van projectar uns vídeos que resumien les activitats que han anat realitzant els alumnes des de la posada en marxa de les cooperatives fins que finalment van poder vendre els seus productes al mercat. Acte seguit es va fer entrega dels diplomes, i els mateixos cooperativistes van donar a conéixer la part que entregaven de beneficis a l'ONG que havien triat. La cooperativa Mans Verdes de l'Escola de Sant Miquel del Cros, va recaptar 213 euros de la venda dels seus productes al mercat i en van destinar el 20% a Volcaad Maresme (associació sense ànim de lucre que vetlla pel benestar dels animals i fomenta la seva adopció). La Cooperativa BDR Shop de l'Escola Bernat de Riudemeia va recaptar 425 euros i va destinar el 25% a l'escola de cadells Arcandog. Finalment, la cooperativa Jonco i Creativity Kids de l'Escola Les Fonts, van aconseguir conjuntament 454 eruos i van destinar el 75% al projecte solidari Mama Elo's.   

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800