Ajuntament d'Argentona

El portaveu del PSC, Salvador Casas, ha fet balanç del ple de juny i ha explicat el motiu de la moció que el seu grup va presentar i el sentit dels seus vots

gran juny casas

En el seu torn a la Roda Política, el portaveu del PSC, Salvador Casas, ha donat detalls de la moció que va presentar el seu grup i que va quedar aprovada amb el suport dels altres grup de l'oposició. En aquesta es demanava la recuperació per part del Ple Corporatiu de les atribucions en matèria de contractació delegades a la Junta de Govern Local perquè, segons ha explicat Casas, "és una qüestió de que les decisions importants del govern es prenguin de forma majoritària, i la majoria s'ha d'aconsgeuir al plens perquè el govern no té la majoria". El socialista ha volgut recalcar que abans el govern representava la majoria del ple, "però ara és important dotar al ple de les eines necessàries", ha assegurat. Així mateix ha volgut destacar que "fa 39 anys que tenim ajuntaments democràtics i la delegació del ple al govern per temes de contractacions es va aprovar fa just un any. Si ha estat vàlid durant 38 anys, pot seguir sent vàlid molts anys més", ha sentenciat. Pel que fa la negativa del govern en aprovar aquesta moció i després de reiterar al grup socialista en diverses ocasions la retirada de la mateixa, Casas ha volgut explicar que "volíem sotmetre aquesta moció a votació i els vaig instar a que pel proper ple facin una llista de les coses que creguin que no haurien de passar per ple i parlem-ne". 

El socialista també ha parlat d'unes modificacions de crèdit que tenen a veure amb la zona vermella, que en l'anterior ple van votar en contra, i en el ple de juny han votat a favor. Respecte això, Casas ha explicat que "vam criticar durament al govern per com s'estaven duent a terme les modificacions, vam demanar separar la modificació, van acceptar, i això ha motivat que votéssim a favor". El regidor ha volgut aclarir que "no vam votar en contra d'aquella modificació al maig pel projecte de la zona vermella en si". Casas ha dit que està obert a consensuar aquest projecte del qual ha dit que "no entenem el tema de les màquines si es poden utilitzar mètodes més barats com per exemple les zones taronges de Mataró". A més, ha afegit que "haurem de veure els plecs i la concessió". Pel que fa a la contractació d'una empresa externa per gestionar aquest projecte, el regidor ha dit que "a Argentona no tenim expertesa en aquest tipus de projecte i no ho veiem malament". 

Per altra banda també ha parlat d'un altre punt de l'ordre del dia, de la modificació de crèdits número 9, i del seu desacord amb el govern pel que fa la gestió del Fons de Contingència. 

Per finalitzar ha parlat del nou president espanyol electe, el socialista Pedro Sánchez, i la valoració que ha fet és positiva: "estic molt content de com estan succeint els esdevniments". El socialista ha volgut destacar que "en el debat polític de la moció de censura es van donar elements molt importants, que van fer que una immensa majoria dels diputats votéssin a favor de Pedro Sánchez com a president". 

Podeu escoltar l'entrevista sencera al regidor del PSC, Salvador Casas:

Publicat el 07.06.2018