Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 07.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
‘El govern estā en minoria i les decisions importants s'han de prendre al ple'

El portaveu del PSC, Salvador Casas, ha fet balanį del ple de juny i ha explicat el motiu de la mociķ que el seu grup va presentar i el sentit dels seus vots

gran juny casas

En el seu torn a la Roda Política, el portaveu del PSC, Salvador Casas, ha donat detalls de la mociķ que va presentar el seu grup i que va quedar aprovada amb el suport dels altres grup de l'oposiciķ. En aquesta es demanava la recuperaciķ per part del Ple Corporatiu de les atribucions en matčria de contractaciķ delegades a la Junta de Govern Local perquč, segons ha explicat Casas, "és una qüestiķ de que les decisions importants del govern es prenguin de forma majoritāria, i la majoria s’ha d’aconsgeuir al plens perquč el govern no té la majoria". El socialista ha volgut recalcar que abans el govern representava la majoria del ple, "perō ara és important dotar al ple de les eines necessāries", ha assegurat. Així mateix ha volgut destacar que "fa 39 anys que tenim ajuntaments democrātics i la delegaciķ del ple al govern per temes de contractacions es va aprovar fa just un any. Si ha estat vālid durant 38 anys, pot seguir sent vālid molts anys més", ha sentenciat. Pel que fa la negativa del govern en aprovar aquesta mociķ i després de reiterar al grup socialista en diverses ocasions la retirada de la mateixa, Casas ha volgut explicar que "volíem sotmetre aquesta mociķ a votaciķ i els vaig instar a que pel proper ple facin una llista de les coses que creguin que no haurien de passar per ple i parlem-ne". 

El socialista també ha parlat d'unes modificacions de crčdit que tenen a veure amb la zona vermella, que en l'anterior ple van votar en contra, i en el ple de juny han votat a favor. Respecte aixō, Casas ha explicat que "vam criticar durament al govern per com s'estaven duent a terme les modificacions, vam demanar separar la modificaciķ, van acceptar, i aixō ha motivat que votéssim a favor". El regidor ha volgut aclarir que "no vam votar en contra d'aquella modificaciķ al maig pel projecte de la zona vermella en si". Casas ha dit que estā obert a consensuar aquest projecte del qual ha dit que "no entenem el tema de les māquines si es poden utilitzar mčtodes més barats com per exemple les zones taronges de Matarķ". A més, ha afegit que "haurem de veure els plecs i la concessiķ". Pel que fa a la contractaciķ d'una empresa externa per gestionar aquest projecte, el regidor ha dit que "a Argentona no tenim expertesa en aquest tipus de projecte i no ho veiem malament". 

Per altra banda també ha parlat d'un altre punt de l'ordre del dia, de la modificaciķ de crčdits número 9, i del seu desacord amb el govern pel que fa la gestiķ del Fons de Contingčncia. 

Per finalitzar ha parlat del nou president espanyol electe, el socialista Pedro Sánchez, i la valoraciķ que ha fet és positiva: "estic molt content de com estan succeint els esdevniments". El socialista ha volgut destacar que "en el debat polític de la mociķ de censura es van donar elements molt importants, que van fer que una immensa majoria dels diputats votéssin a favor de Pedro Sánchez com a president". 

Podeu escoltar l’entrevista sencera al regidor del PSC, Salvador Casas:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800