Participen en aquesta iniciativa els municipis d'Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Ďrrius

Unir forces per potenciar la promociˇ econ˛mica dels municipis i dels seus habitants. Aquest Ús l’objectiu de Quatre Ribes, una xarxa supramunicipal que uneix les localitats d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Ďrrius i que es planteja com una forma d’optimitzar recursos.

L’ajuda per a emprenedors, una borsa de treball o el suport en la selecciˇ de personal per a les empreses locals sˇn algunes de les accions concretes que ja fa temps que es desenvolupen. Mitjanšant aquests projectes es pretÚn sumar el talent de l’entorn i gestionar projectes en xarxa.

Quatre Ribes incideix en el paper dels emprenedors dins del teixit empresarial local, per aix˛ compta amb un Punt d’Atenciˇ per Emprenedors (PAE). Un dels elements mÚs destacats d’aquest servei Ús el que permetrÓ facilitar la constituciˇ i legalitzaciˇ d’una empresa amb un sistema electr˛nic, rÓpid, eficient i gratu´t. Aix˛ suposarÓ un gran estalvi de temps i diners per als emprenedors, ja que es podran donar d’alta com a empresari/a individual el mateix dia i com a societat mercantil en un termini mÓxim de 7 dies.

Aquest servei es presenta com una suport continuat en el temps, que comenša abans de donar d’alta l’empresa i que acompanya als emprenedors a travÚs de les diferents fases que passarÓ el seu projecte, des de la creaciˇ d’un pla de negoci fins al suport en la consulta amb altres administracions.

Un dels objectius del projecte Ús presentar solucions innovadores per tal d’incentivar la inserciˇ laboral dels ciutadans i facilitar els processos de selecciˇ a les empreses. Per aix˛, recentment, desprÚs d’un perÝode de proves, s’han comenšat a dur a terme algunes entrevistes en format speed-dating. Aquesta nova forma de selecciˇ permet a les empreses interessades, amb processos oberts o no, conŔixer personalment diversos candidats que puguin ajustar-se a les necessitats en uns pocs minuts. GrÓcies a aix˛ s’optimitza el procÚs de cerca de feina i s’aconsegueixen candidats mÚs adients per a les empreses.

Aquests candidats se seleccionen a travÚs de la borsa de treball de Quatre Ribes, gestionada pels ajuntaments. Aquesta borsa compartida assegura la professionalitat, tant d’empreses com de treballadors, grÓcies a les entrevistes de selecciˇ que es duen a terme des de l’organisme.

El projecte va comenšar a caminar l’any 2016, quan el ple municipal dels quatre municipis va aprovar el “Pla Director i definiciˇ estratŔgica territorial en l’Ómbit de la Promociˇ Econ˛mica de la Riera d’Argentona 2015-2018”, amb l'objectiu de construir un ens de desenvolupament econ˛mic supramunicipal que lideri i articuli la promociˇ i estratŔgia econ˛mica del territori, a partir de les institucions i capacitats ja existents.

Informaciˇ publicada el 7 de juny de 2018