Notícies
Publicat el 05.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'El càntir de l'any valdrà 23€ perquè està treballat i porta una sorpresa cromàtica'

El regidor d'ICV, Àngel Puig, ha fet balanç del ple de juny i ha donat detalls del Museu del Càntir, de la Mostra Literària i del Festival Senseportesfaldo gran puig

En el seu torn a la Roda Política, el cap de llista d'ICV i president del Patronat del Museu del Càntir, Àngel Puig, ha assegurat que “el càntir de l'any que es va aprovar al Patronat per unanimitat és molt bonic i portarà una sorpresa cromàtica”. Així ho ha assegurat mentre explicava la modificació de l'ordenança fiscal número 46 reguladora de la taxa per la venda d'objectes diversos per part del Museu del Càntir, que es va portar al ple de juny i va ser aprovada per unanimitat. Aquesta modificació implica una pujada del preu en el càntir d'enguany que passarà a valdre 23 euros, 3 euros més que el de l'any anterior, i que ha volgut justificar dient que "hem cregut que per la seva elaboració, per la seva producció i pel seu esmalt, valia la pena amortitzar-lo d'una millor manera”. També ha volgut recordar que aviat es farà públic el càntir de 2018  i que se'n vendran 3.000 exemplars. Puig també ha volgut incidir en que no hi han hagut canvis en els descomptes que es queden les llibreries i els distribuïdors en la venda dels productes, tal i com va comentar un regidor de TxA al ple. Per altra banda també ha parlat d'una proposta que tenen sobre la taula que és la creació d'un Club del Museu del Càntir “perquè volem seguir mantenint aquest ritme alt al Museu i una de les proves és que aquest cap de setmana han passat pel museu 1.880 persones i això ens omple de goig". 

El regidor també ha parlat d'unes modificacions de crèdit que es van aprovar i que donen llum verda al projecte d'aparcament de la zona vermella. Puig ha aclarit que “ara el que fem és separar-ho en dos blocs perquè el percentatge que surt del Fons de Contingència no sigui tan elevat”, mesura que va criticar l'oposició en el ple anterior de maig. Pel que fa a l'externalització d'aquest servei, Puig ha assegurat que “en el ple va quedar clar que a dia d'avui l'Ajuntament no té estructura per poder municipalitzar un servei com aquest, i que el projecte que presentem és el més àgil i eficaç”.

El regidor de Cultura també ha parlat de la Mostra Literària, que ja ha recollit més de 70 treballs, i que ha confirmat que el jurat ja està treballant en el veredicte. “Ens hagués agradat més participació de les escoles i demanarem que s'impliquin més”, ha lamentat.

Per altra banda, Puig ha volgut comunicar una novetat que afecta al Festival Senseportes i és que enguany no es celebrarà i es passarà a fer la primavera del 2019. La raó rau en que “l'Ajunatment assumirà tota l'organització del festival perquè el col·lectiu Senseportes ja no podrà assumir-la tota”. Això ha comportat que enguany no es pugui celebrar el primer cap de setmana d'octubre i "el traslladarem a la primavera del 2019". 

Podeu escoltar l'entrevista sencera a Àngel Puig, regidor d'Inciativa per Catalunya- Verds, en el següent enllaç:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800