Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 05.06.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'El cāntir de l'any valdrā 23€ perquč estā treballat i porta una sorpresa cromātica'

El regidor d'ICV, Āngel Puig, ha fet balanį del ple de juny i ha donat detalls del Museu del Cāntir, de la Mostra Literāria i del Festival Senseportesfaldo gran puig

En el seu torn a la Roda Política, el cap de llista d'ICV i president del Patronat del Museu del Cāntir, Āngel Puig, ha assegurat que “el cāntir de l’any que es va aprovar al Patronat per unanimitat és molt bonic i portarā una sorpresa cromātica”. Així ho ha assegurat mentre explicava la modificaciķ de l’ordenanįa fiscal número 46 reguladora de la taxa per la venda d’objectes diversos per part del Museu del Cāntir, que es va portar al ple de juny i va ser aprovada per unanimitat. Aquesta modificaciķ implica una pujada del preu en el cāntir d’enguany que passarā a valdre 23 euros, 3 euros més que el de l’any anterior, i que ha volgut justificar dient que "hem cregut que per la seva elaboraciķ, per la seva producciķ i pel seu esmalt, valia la pena amortitzar-lo d’una millor manera”. També ha volgut recordar que aviat es farā públic el cāntir de 2018  i que se’n vendran 3.000 exemplars. Puig també ha volgut incidir en que no hi han hagut canvis en els descomptes que es queden les llibreries i els distribuīdors en la venda dels productes, tal i com va comentar un regidor de TxA al ple. Per altra banda també ha parlat d’una proposta que tenen sobre la taula que és la creaciķ d’un Club del Museu del Cāntir “perquč volem seguir mantenint aquest ritme alt al Museu i una de les proves és que aquest cap de setmana han passat pel museu 1.880 persones i aixō ens omple de goig". 

El regidor també ha parlat d’unes modificacions de crčdit que es van aprovar i que donen llum verda al projecte d’aparcament de la zona vermella. Puig ha aclarit que “ara el que fem és separar-ho en dos blocs perquč el percentatge que surt del Fons de Contingčncia no sigui tan elevat”, mesura que va criticar l’oposiciķ en el ple anterior de maig. Pel que fa a l’externalitzaciķ d’aquest servei, Puig ha assegurat que “en el ple va quedar clar que a dia d’avui l’Ajuntament no té estructura per poder municipalitzar un servei com aquest, i que el projecte que presentem és el més āgil i eficaį”.

El regidor de Cultura també ha parlat de la Mostra Literāria, que ja ha recollit més de 70 treballs, i que ha confirmat que el jurat ja estā treballant en el veredicte. “Ens hagués agradat més participaciķ de les escoles i demanarem que s’impliquin més”, ha lamentat.

Per altra banda, Puig ha volgut comunicar una novetat que afecta al Festival Senseportes i és que enguany no es celebrarā i es passarā a fer la primavera del 2019. La raķ rau en que “l’Ajunatment assumirā tota l’organitzaciķ del festival perquč el colˇlectiu Senseportes ja no podrā assumir-la tota”. Aixō ha comportat que enguany no es pugui celebrar el primer cap de setmana d’octubre i "el traslladarem a la primavera del 2019". 

Podeu escoltar l'entrevista sencera a Āngel Puig, regidor d'Inciativa per Catalunya- Verds, en el següent enllaį:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800