Ajuntament d'Argentona
Llum verda a la posada en marxa de la zona vermella d'estacionament al centre per millorar la rotació de vehicles

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal ordinari del mes de juny, que va tenir en l’aprovació d’un paquet d’inversions que inclou la creació d’una zona vermella d’estacionament al centre i que funcionarà amb una gestió externalitzada un dels seus punts més destacats. També va prosperar una moció presentada pel PSC per tal que el plenari recuperi les competències en matèria de contractació, malgrat els arguments en contra que va exposar el govern per la pèrdua d’agilitat de l’Ajuntament que implicarà aquesta mesura.

A la primera part es van aprovar per unanimitat els preus dels serveis i articles del Patronat del Museu del Càntir. El càntir de l’any d’aquest 2018 tindrà un preu de venda de 23 euros.

Zona Vermella

En aquesta ocasió la proposta de modificació de l’annex d’inversions del pressupost municipal sí va comptar amb el suport de tots els grups i l’abstenció de Tots x Argentona, després de ser desestimada per l’oposició en l’anterior sessió. En aquesta partida s’inclou la posada en marxa d’una nova zona vermella d’estacionament al centre, en què es millorarà el control i la rotació de vehicles. Tots x Argentona va assenyalar la seva disconformitat amb què la gestió d’aquest servei sigui externa, una qüestió que el govern va justificar com a necessària per a poder assegurar l’eficiència d’aquesta activitat i la capacitat sancionadora.

També va aprovar-se una modificació de crèdits que inclou inversions de millora a la zona esportiva i a l’equipament de l’antiga fàbrica Velcro per a augmentar la seguretat, amb el vot favorable dels grups de govern i l’abstenció de les tres formacions de l’oposició.

Pla Director del Verd Urbà i Pla de Poda

El ple de juny va aprovar per unanimitat diversos plans que esdevindran eines importants per a la gestió i l’impuls de projectes. D’una banda el Pla Director del Verd Urbà i el Pla de Poda, que suposa una guia per al manteniment i disseny dels espais verds municipals, les zones forestals, i donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

I per una altra el Pla Local de Joventut 2018-2021. El govern va reconèixer que la confecció s’havia demorat i es va comprometre a revisar durant el termini d’exposició pública algunes observacions i propostes de Tots x Argentona, però va sol•licitar el suport dels grups per tal que l’Ajuntament pugui accedir a diverses línies de subvenció.

Moció

El vot favorable de Tots x Argentona, socialistes i Partit Popular va permetre aprovar la moció presentada pel PSC perquè el ple corporatiu recuperi les atribucions en matèria de contractació pública atribuïdes a la Junta de Govern, defensant que d’aquesta manera l’oposició disposarà de major informació i control.

El govern de la CUP, ERC i ICV, en minoria des de finals del 2017, s’hi va oposar, al•legant que la mesura alentirà els processos de contractació i que la moció perjudicava els ciutadans i el funcionament de l’administració local. Tot i convidar els grups de l’oposició a retirar la proposta, donar-se unes setmanes per cercar altres solucions i el vot contrari del govern, la moció va tirar endavant.

A l’apartat d’urgència es va aprovar per unanimitat una moció de suport, presentada per la plataforma Azadi, al poble kurd davant l’ofensiva militar de Turquia.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes el Partit Popular va consultar el govern sobre la temporada d’estiu de la piscina i la gestió del bar, i va reclamar una actuació urgent a diverses zones verdes i espais municipals per millorar la seguretat en les properes revetlles populars.

Tots x Argentona va consultar assumptes administratius en relació al pagament de diversos serveis realitzats per la Companyia d’Aigües d’Argentona i qüestions de l’espai públic i dels equipaments, entre d’altres. El PSC, al seu torn, va insistir en la necessitat de reclamar a les administracions competents l’arranjament del Camí de les Mateves.

En un curt torn obert el públic en què van sorgir de nou algunes qüestions debatudes a l’ordre del dia, la sessió va finalitzar després de gairebé tres hores i mitja.

Publicat el 05.06.2018