Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
ple municipal juny 2018
Resum del ple municipal de juny
Llum verda a la posada en marxa de la zona vermella d´estacionament al centre per millorar la rotaciķ de vehicles

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal ordinari del mes de juny, que va tenir en l’aprovaciķ d’un paquet d’inversions que inclou la creaciķ d’una zona vermella d’estacionament al centre i que funcionarā amb una gestiķ externalitzada un dels seus punts més destacats. També va prosperar una mociķ presentada pel PSC per tal que el plenari recuperi les competčncies en matčria de contractaciķ, malgrat els arguments en contra que va exposar el govern per la pčrdua d’agilitat de l’Ajuntament que implicarā aquesta mesura.

A la primera part es van aprovar per unanimitat els preus dels serveis i articles del Patronat del Museu del Cāntir. El cāntir de l’any d’aquest 2018 tindrā un preu de venda de 23 euros.

Zona Vermella

En aquesta ocasiķ la proposta de modificaciķ de l’annex d’inversions del pressupost municipal sí va comptar amb el suport de tots els grups i l’abstenciķ de Tots x Argentona, després de ser desestimada per l’oposiciķ en l’anterior sessiķ. En aquesta partida s’inclou la posada en marxa d’una nova zona vermella d’estacionament al centre, en quč es millorarā el control i la rotaciķ de vehicles. Tots x Argentona va assenyalar la seva disconformitat amb quč la gestiķ d’aquest servei sigui externa, una qüestiķ que el govern va justificar com a necessāria per a poder assegurar l’eficičncia d’aquesta activitat i la capacitat sancionadora.

També va aprovar-se una modificaciķ de crčdits que inclou inversions de millora a la zona esportiva i a l’equipament de l’antiga fābrica Velcro per a augmentar la seguretat, amb el vot favorable dels grups de govern i l’abstenciķ de les tres formacions de l’oposiciķ.

Pla Director del Verd Urbā i Pla de Poda

El ple de juny va aprovar per unanimitat diversos plans que esdevindran eines importants per a la gestiķ i l’impuls de projectes. D’una banda el Pla Director del Verd Urbā i el Pla de Poda, que suposa una guia per al manteniment i disseny dels espais verds municipals, les zones forestals, i donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

I per una altra el Pla Local de Joventut 2018-2021. El govern va recončixer que la confecciķ s’havia demorat i es va comprometre a revisar durant el termini d’exposiciķ pública algunes observacions i propostes de Tots x Argentona, perō va sol•licitar el suport dels grups per tal que l’Ajuntament pugui accedir a diverses línies de subvenciķ.

Mociķ

El vot favorable de Tots x Argentona, socialistes i Partit Popular va permetre aprovar la mociķ presentada pel PSC perquč el ple corporatiu recuperi les atribucions en matčria de contractaciķ pública atribuīdes a la Junta de Govern, defensant que d’aquesta manera l’oposiciķ disposarā de major informaciķ i control.

El govern de la CUP, ERC i ICV, en minoria des de finals del 2017, s’hi va oposar, al•legant que la mesura alentirā els processos de contractaciķ i que la mociķ perjudicava els ciutadans i el funcionament de l’administraciķ local. Tot i convidar els grups de l’oposiciķ a retirar la proposta, donar-se unes setmanes per cercar altres solucions i el vot contrari del govern, la mociķ va tirar endavant.

A l’apartat d’urgčncia es va aprovar per unanimitat una mociķ de suport, presentada per la plataforma Azadi, al poble kurd davant l’ofensiva militar de Turquia.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes el Partit Popular va consultar el govern sobre la temporada d’estiu de la piscina i la gestiķ del bar, i va reclamar una actuaciķ urgent a diverses zones verdes i espais municipals per millorar la seguretat en les properes revetlles populars.

Tots x Argentona va consultar assumptes administratius en relaciķ al pagament de diversos serveis realitzats per la Companyia d’Aigües d’Argentona i qüestions de l’espai públic i dels equipaments, entre d’altres. El PSC, al seu torn, va insistir en la necessitat de reclamar a les administracions competents l’arranjament del Camí de les Mateves.

En un curt torn obert el públic en quč van sorgir de nou algunes qüestions debatudes a l’ordre del dia, la sessiķ va finalitzar després de gairebé tres hores i mitja.

Publicat el 05.06.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter