Notícies
Publicat el 23.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Els carrers són de tothom i han de tenir pluralitat, i no neutralitat'

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha parlat del contingut de la carta que ha rebut del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo

llaços grocs


L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, també ha rebut la carta de la Delegació del Govern a Catalunya, signada per Enric Millo, en la que demana “neutralitat” en la gestió de l'espai públic per “l'ocupació de simbologia partidista”, després dels fets ocorreguts dilluns a la platja de Canet de Mar. Calvo ha afirmat que “la carta demana que la ciutadania no s'expressi pública i lliurement als carrers, quan els carrers són de tothom i no dels alcaldes”.

Pel que fa al contingut de la carta, l'alcalde ha destacat que li ha sorprès molt el to, doncs “es tracta als alcaldes i alcaldesses de ‘tu’ quan és un comunicat oficial que ve del delegat del Govern”. Per aquest motiu ha dit que “en general el comunicat m'ha semblat una falta de respecte i una pressa de pèl”. El cupaire també ha volgut afegir que “em sorprèn que en cap moment Millo condemni l'atac feixista de l'altre dia a Canet, i de tants altres que s'han vingut produint darrerament”.

L'alcalde ha dit que no tindrà en compte aquesta carta “de fet, ben al contrari, ens estem plantejant el camí d'Arenys de Munt” perquè vol garantir que aquests elements es puguin mantenir a la via pública amb el suport de l'Ajuntament i “per això estem estudiant un acord de ple”. A l'alcalde li sembla que la simbologia actual que ocupa alguns carrers d'Argentona “és un mitjà de protesta molt respectuós” i ha sentenciat que “ el trencament de la convivència s'ha esdevingut quan els grups feixistes han sortit al carrer”.

Podeu escoltar aquí l'entrevista sencera a l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo:

millo ok

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800