Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 15.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El Consell d'Infància organitza una Gimscape per donar-se a conèixer
Sis consellers expliquen què fan al Consell, com s'organitzen, i quines són les preocupacions dels infants de la vila

Tres consellers i tres conselleres del Consell d’Infància van visitar la setmana passada els estudis de Ràdio Argentona i van explicar amb tot detall quina és la feina que fan des del Consell, com s’organitzen, quins són els seus objectius, i també ens van desvetllar quins projectes tenen en marxa.

Els seus membres, que representen diferents classes d’entre 5è i 6è de Primària i que, a més, compleixen amb la paritat de gènere, es reuneixen un cop al mes amb una acta que han elaborat prèviament després de reunir-se amb els companys de classe. “Nosaltres només som els portaveus de tota la classe, només donem veu”, van voler subratllar. Pel que fa al funcionament, van explicar que “ens reunim a la Velcro i el nostre sentit és ajudar a millorar Argentona des del punt de vista dels nens, i ens dediquem a traslladar la paraula de la nostra classe per a que pugui arribar a tot el poble”Per altra banda, una de les conselleres va destacar que “mai fem votacions, sempre arribem a consenos”, i quan s’arriba a aquest consens “al final s’acaba fent si el que hem decidit no és molt complicat”. 

Pel que fa a les demandes i inquietuds que tenen els infants de la vila, han detsacat que “són arreglar la pista de skate, que posin llum a les nits, que obrin la pista del Centru, i també demanem que s’arrgeli el paviment i les voreres dels carrers”, encara que assumeixen que “però molts temes no depenen de nosaltres ni de l’Ajuntament, sinó de diferents entitats que són privades”.

Així mateix també han destacat que el que més els hi agrada de formar part del Consell d’Infància és que “compartim una estona amb més nens d’Argentona i és important que no siguin sempre els adults els que tenen que donar veu”.

Per altra banda també han explicat quin procés van seguir per tal de participar d’aquest consell. “Una noia de l’Ajuntament va venir i qui es va voler presentar va donar un paperet amb el telèfon dels pares”, van afirmar. Una altra, simplement va dir que “jo vaig sortir perquè vaig dir que en tenia moltes ganes".  

GIMSCAPE ORGANITZADA PEL CONSELL D'INFÀNCIA

Un dels projectes que estan treballant actualment és la Gimscape, una activitat oberta a tothom que tindrà lloc aquest dissabte dia 19 de maig a la Plaça Nova. Els consellers han explicat que “és una barreja de gimcana i scaperoom i l’objectiu és donar a conèixer el Consell d’Infància a tothom, i també perquè els nens es vulguin apuntar a participar per l’any que ve”. Així mateix van voler subratllar que “pot assistir qui vulgui i al final de la prova hi haurà un petit obsequi i s’oferirà un berenar”. 

Inscripcions per la Gimscape

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800