Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 14.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'Tombar la proposta de la zona vermella és posar entrebancs en benefici del vilatà'

El portaveu d’ERC, Pere Móra, ha explicat que els 80.000 euros que es volen destinar a aquest projecte ja estaven pressupostats i aprovats

mora maig gran

El regidor i portaveu d'ERC, Pere Móra, ha fet balanç del ple de maig en el seu torn de la roda política, i en què l’oposició va tombar tres propostes presentades pel govern. Una d’elles és la relativa a unes modificacions de crèdit que afecten al projecte de la zona vermella. Móra ha assegurat que “és greu que no votin a favor d’aquest projecte perquè els 80.000 euros ja estaven pressupostats i aquests pressupostos ja es van aprovar”. Móra ha recordat que el projecte en qüestió només busca solucionar la rotació dels vehicles a la zona comercial. “Tumbar aquesta proposta no té cap sentit més que voler posar entrebancs a quelcom que beneficia al vilatà”, ha assegurat. De totes maneres, el republicà ha conclòs que “mirarem si la modificació de crèdit es pot fer d’alguna altra manera o podem trobar alguna via de solució amb els serveis econòmics de l’Ajuntament”, però ha subratllat que “ara mateix no tenim cap pla per tirar endavant aquest projecte perquè en principi hauria d’estar aturat”. Pel que fa al Fons de Contingència, el portaveu d’ERC ha volgut deixar clar que “l’oposició a Argentona té un problema: els grups de TxA i PSC estan fent les seves polítiques en base al ressentiment, perquè uns es creuen guanyadors de les eleccions i els altres perquè estan expulsats del govern”.

Per altra banda, les dues altres propostes que va plantejar el govern i que no van prosperar són el canvi de nom de dos carrers del poble. Respecte això, Móra ha dit que “és una sorpresa perquè és una proposta que parteix de la voluntat popular, que havia passat per la Comissió del Nomenclator, i que ara es portava al ple per ser aprovada”. El republicà ha dit de TxA que “estan atrapats pels seus votants perquè en funció de quin és el seu auditori, agafen una postura o una altra”. A més, ha afegit que “ells sempre fan servir el comodí de la participació perquè es dilatin els temes i no s’acabin aprovant mai”. Pel que fa a les propostes, Móra ha assegurat que no s’ha consultat als veïns però que tampoc s’havia fet mai, i que els costos que suposa un canvi de nom de carrer per un veí “són en la gran majoria gratuïts i molts canvis es poden fer automàticament”.

El regidor d’ERC també ha parlat d’unes modificacions de crèdit aprovades a un ple extraordinari de març, i que ara el govern l'esmenava. Móra ha explicat que han trobat un mecanisme alternatiu que els permet retornar els diners que, inicialment havien tret de la partida de la reforma del carrer Josep Soler per destinar al concurs d'idees de la biblioteca, a la mateixa. El republicà ha explicat que ara l’objectiu és refer el projecte de la reforma del carrer Josep Soler “el més aviat possible” i garantir el finançament de la biblioteca. Pel primer, ha dit, “no m’atreveixo a dir quan estarà enllestit però anirem informant"; i pel segon, “l’aprovarem i licitarem dins dels propers sis mesos”. Pel que fa al debat que es va produir al ple al voltant d’aquest tema, Móra ha explicat que “curiosament el senyor Collet i el senyor Casas havien estat responsables d’aquest projecte”, referint-se a la reforma del carrer Josep Soler.

Escolteu l'entrevista sencera al portaveu d'ERC, Pere Móra:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800