Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 11.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
‘El govern no és conscient que està en minoria i que és el moment de fer política’

El cap de llista del PSC, Salvador Casas, ha demanat al govern més consens amb l’oposició abans de portar les propostes a votació al ple

casas maig gran

El cap de llista del PSC, Salvador Casas, ha passat avui per la ràdio en el seu torn de la Roda Política i ha explicat àmpliament el sentit de les votacions que el seu grup va dur a terme en el ple ordinari de maig, celebrat el passat dimarts. Casas ha assegurat que “el govern no és conscient que no té la majoria i que ara és el moment de fer política”. A més ha volgut afegir que “allò que vols fer, ho has d’acordar amb algun grup de l’oposició; i si no ho fas, corres el risc que portis coses al ple i que se’t tombin”, referint-se a les tres propostes que el govern va presentar i que l’oposició va fer que no prosperessin, com és el cas de la proposta de canviar el nom de dos carrers del poble o unes modificacions de crèdit. Respecte a la primera, Casas ha donat tres motius pels quals el seu grup hi va votar en contra: perquè consideren que s’hauria d’haver consensuat amb els veïns, perquè creuen que els carrers que es volen canviar no s’han de canviar del tot, i perquè les propostes amb els nous noms encara tenen poca força històrica. Així mateix ha volgut recordar que la Comissió del Nomenclator està treballant amb un reglament que no està actualitzat i que els processos participatius han de ser previs a la pressa de decisions.

Per altra banda, el socialista també ha donat detalls d’una altra proposta que el seu grup va votar en contra i que fa referència a unes modificacions de crèdit. Casas ha volgut especificar que van votar en contra només per la part que té a veure amb el Fons de Contingència. El cap de llista ha recordat que es tracta de la setena modificació de crèdit que es realitza dins d'aquest any i ha subratllat que "hi ha elements molts clars que sí necessiten de modificacions de pressupost" però ha recalcat que “el Fons de Contingència no està pensat per fer accions que haurien d’estar pressupostades prèviament”. Pel que fa a la zona vermella, ha dit que el seu grup no va entrar al debat d’aquest tema perquè “no tenim cap opinió” ja que “ens agradaria tenir més informació al respecte per poder consensuar el projecte i així que pogués ser aprovat en el ple”.

Pel que fa a les propostes urgents que es van presentar, també ha parlat d’una que té a veure amb unes al•legacions que els seu grup i el de TxA van presentar relatives a unes modifcacions de crèdit exposades a un ple extraordinari el passat 20 de març. Aquestes al•legacions buscaven que es mantingués el projecte de la reforma del carrer Josep Soler. I Casas, que havia estat regidor d’aquesta àrea fa uns mesos enrere, ha volgut assenyalar que “han de ser els tècnics els que li donin forma a aquest projecte”. Per altra banda, i referint-se a la pujada de to que es va produir al ple quan es parlava d'aquest tema, ha assegurat que "el regidor Pere Móra va fer unes afirmacions bastants desafortundades i es van perdre les formes amb el senyor Collet”. Casas ha volgut concloure que “no vaig entendre aquesta crispació gratuïta al voltant d’aquest projecte”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera al regidor del PSC, Salvador Casas:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800