Notícies
Publicat el 10.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de maig
Ple maig 2018
Els grups de l'oposició desestimen diverses propostes del govern amb un vot contrari en bloc

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu de l'Ajuntament d'Argentona, una sessió en què la manca de suport dels grups de l'oposició va impedir al govern aconseguir l'aprovació d'algunes de les propostes presentades a l'ordre del dia.

Sí va trobar ampli consens l'establiment del 10 de juny i el 5 d'agost com a festes locals del 2019.

El vot contrari dels grups de l'oposició va impedir al govern, que es troba en minoria des de finals del 2017, aprovar una modificació de l'annex d'inversions i la modificació de crèdit. El projecte que va generar discrepància va ser la proposta per impulsar una zona vermella d'estacionament, amb una partida de 80.000 euros.
Tampoc va prosperar el canvi de nom dels carrers Dos de Maig i Passeig del Baró de Viver, per 1 d'Octubre i de la República, respectivament. Els grups de l'oposició van reclamar més debat i consens polític i ciutadà per aprovar aquesta iniciativa validada a la Comissió del Nomenclàtor. El PSC fins i tot va considerar positiu que es formulés una consulta entre els veïns dels carrers afectats.
La sessió també va resoldre la denegació de les sol•licituds de compatibilitat de dos treballadors municipals, amb el vot favorable dels grups del govern i el PP i l'abstenció de Tots x Argentona i el PSC.
Abans del torn de mocions es va retirar el punt previst a l'ordre del dia per a l'aprovació de la supressió de l'Àrea Residencial Estratègica El Cros, per tal de poder completar la documentació en un proper ple.

Mocions

Amb el vot favorable de tots els grups a excepció del PP, que va votar-hi en contra, es va aprovar una moció conjunta per la universalització dels serveis sanitaris, la lluita contra les llistes d'espera i la retallada continuada de serveis mèdics, i que subratllava la pèrdua del servei de pediatria al consultori del Cros.

La sessió va comptar amb tres mocions d'urgència, dues aprovades per unanimitat, en defensa de les dones i contra les agressions sexuals i la segona per la resolució d'unes al•legacions;  i una tercera proposta que només va tenir el vot contrari del PP i el PSC, en relació a la situació d'un grup de professors de l'Institut Palau de Sant Andreu de la Barca.

Precs i preguntes

A l'apartat de precs i preguntes, el govern va informar sobre diverses qüestions formulades a anteriors sessions, com la creació del grup de treball per a elaborar un pacte de poble contra la violència masclista, també en relació als recursos i els serveis de Ràdio Argentona; i en relació a precs plantejats per Tots x Argentona sobre diverses qüestions de la via pública, entre d'altres.

A la part final va tenir lloc un breu torn obert al públic, i la sessió va concloure després de gairebé quatre hores de debat.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800