Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
Ple maig 2018
Resum del ple municipal de maig
Els grups de l'oposiciķ desestimen diverses propostes del govern amb un vot contrari en bloc

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu de l´Ajuntament d´Argentona, una sessiķ en quč la manca de suport dels grups de l´oposiciķ va impedir al govern aconseguir l'aprovaciķ d´algunes de les propostes presentades a l´ordre del dia.

Sí va trobar ampli consens l´establiment del 10 de juny i el 5 d´agost com a festes locals del 2019.

El vot contrari dels grups de l´oposiciķ va impedir al govern, que es troba en minoria des de finals del 2017, aprovar una modificaciķ de l´annex d´inversions i la modificaciķ de crčdit. El projecte que va generar discrepāncia va ser la proposta per impulsar una zona vermella d´estacionament, amb una partida de 80.000 euros.
Tampoc va prosperar el canvi de nom dels carrers Dos de Maig i Passeig del Barķ de Viver, per 1 d´Octubre i de la República, respectivament. Els grups de l´oposiciķ van reclamar més debat i consens polític i ciutadā per aprovar aquesta iniciativa validada a la Comissiķ del Nomenclātor. El PSC fins i tot va considerar positiu que es formulés una consulta entre els veīns dels carrers afectats.
La sessiķ també va resoldre la denegaciķ de les sol•licituds de compatibilitat de dos treballadors municipals, amb el vot favorable dels grups del govern i el PP i l´abstenciķ de Tots x Argentona i el PSC.
Abans del torn de mocions es va retirar el punt previst a l´ordre del dia per a l´aprovaciķ de la supressiķ de l´Ārea Residencial Estratčgica El Cros, per tal de poder completar la documentaciķ en un proper ple.

Mocions

Amb el vot favorable de tots els grups a excepciķ del PP, que va votar-hi en contra, es va aprovar una mociķ conjunta per la universalitzaciķ dels serveis sanitaris, la lluita contra les llistes d´espera i la retallada continuada de serveis mčdics, i que subratllava la pčrdua del servei de pediatria al consultori del Cros.

La sessiķ va comptar amb tres mocions d´urgčncia, dues aprovades per unanimitat, en defensa de les dones i contra les agressions sexuals i la segona per la resoluciķ d´unes al•legacions;  i una tercera proposta que només va tenir el vot contrari del PP i el PSC, en relaciķ a la situaciķ d´un grup de professors de l´Institut Palau de Sant Andreu de la Barca.

Precs i preguntes

A l´apartat de precs i preguntes, el govern va informar sobre diverses qüestions formulades a anteriors sessions, com la creaciķ del grup de treball per a elaborar un pacte de poble contra la violčncia masclista, també en relaciķ als recursos i els serveis de Rādio Argentona; i en relaciķ a precs plantejats per Tots x Argentona sobre diverses qüestions de la via pública, entre d´altres.

A la part final va tenir lloc un breu torn obert al públic, i la sessiķ va concloure després de gairebé quatre hores de debat.

Publicat el 10.05.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter