Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 09.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'Buscarem més consens per tornar a presentar els canvis de nom de carrer'

El regidor d'ICV, Āngel Puig, ha fet balanį del ple de maig en quč l’oposiciķ en bloc va tombar tres propostes del govern

faldo gran angel puig

En el seu torn a la Roda Política de Rādio Argentona, el cap de llista d'ICV i president de la Comissiķ del Nomenclator, Āngel Puig, ha assegurat que “procurarem trobar més consens per tornar a presentar aquests dos canvis de nom”. Així ho ha explicat referint-se als dos punts de l’ordre del dia referents als canvis de nom de dos carrers: el carrer Dos de Maig per 1 d’Octubre i el Passeig del Barķ de Viver per Passeig de la República. Els sis regidors de TxA, els dos del PSC, i l’únic regidor del PP; van votar-hi en contra. Puig ha subratllat que “va ser una sorpresa perquč feia pocs dies que s’havia celebrat la comissiķ i la majoria va votar-hi a favor”. Aíxi mateix ha volgut recordar que les comissions i consells sķn fruit d’una representativitat política i, que, per tant, responen a unes eleccions en quč el poble ha triat els seus representants, “i que la regidora de TXA, Assumpta Boba, digui que no hi ha prou participaciķ i consens en aquests temes és una falˇlācia com una casa”. El regidor ha explicat que “ara l’objectiu és canviar la reglamentaciķ de la comissiķ -que tindrā molt en compte la composiciķ- i intentar-la consensuar”.

El regidor d’ICV també ha parlat de l’altra proposta del govern que l’oposiciķ també va votar en contra, i que fa referčncia a tres modificacions de crčdit del pressupost municipal de 2018. Puig ha destacat que “la no aprovaciķ d’aquesta modificaciķ de pressupost té conseqüčncies” perquč afecta al projecte de la zona vermella, un projecte que ha recalcat que “es va justificar i es va explicar molt bé al ple”. Així mateix ha dit que “que TXA digui que gastar 80.000 euros per les zones vermelles és una despesa inútil i no serveix per res, sota el meu punt de vista és una irresponsabilitat molt gran”. Puig ha dit resignat que “possiblement ens haguem d’acostumar a que es prioritzin els interessos de partit abans que els interessos de poble”.

El també regidor d’Educaciķ ha explicat les novetats que hi ha pel que fa a la mociķ que es va aprovar per unanimitat el passat ple del mes d’abril relativa al manteniment de l’horari de les escoles bressol al juliol. Puig ha dit que “la setmana passada vam tenir un consell escolar on vam parlar d’aquest servei i hem decidit que no modificarem el contracte amb la cooperativa el Gegant del Pi, i serā l’ajuntament qui assumirā aquest servei complementari educatiu de les tardes de juliol, a través d’una contractaciķ externa”.

Pel que fa a Educaciķ, també ha donat comptes de les preinscripcions de Primāria en quč tots els nens i nenes han pogut entrar a les escoles que la seva família havia decidit en primera instāncia, menys sis famílies que havien triat l’Escola Argentona i que hauran de ser derivades o a l’escola Les Fonts o a l'escola Bernat de Riudemeia. El regidor ha dit que “amb aquests números ens agradaria arribar a tenir una rātio de 21 alumnes per cada P3”.

Puig també ha fet balanį de la temporada de febrer a maig del teatre La Sala, que va concloure el diumenge passat; i de la mociķ que ell mateix va presentar de suport als 9 professors de l’Institut El Palau investigats per la Fiscalia per delictes d’odi.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a Āngel Puig, regidor d'Inciativa per Catalunya- Verds, en el següent enllaį:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800