Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 08.05.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Els cooperativistes del projecte CUEME s'anuncien a Rādio Argentona

L'alumnat de 5č i 6č de primāria de les escoles d'Argentona han presentat els seus projectes

cueme gran

L'alumnat de 5č i 6č de primāria de les escoles Bernat de Riudemeia, Les Fonts i Sant Miquel del Cros, participants del projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME) han enregistrat, als estudis de Rādio Argentona, unes falques per promocionar els productes que han elaborat de la seva cooperativa. Els objectes els vendran a una parada que posaran al mercat setmanal de la Plaįa Nova el proper divendres 25 de maig de 10h a 12h, i una part dels diners que es recaptin amb la venda dels articles es destinaran a una entitat sense ānim de lucre.

L’equip de redacciķ de l’emissora municipal es va desplaįar a les escoles, el passat mes de marį, per impartir als cooperativistes un taller per ensenyar-los com s’elabora una falca radiofōnica i de quina manera es promociona un producte per atraure l’atenciķ del públic. Els alumnes van aprendre la importāncia de definir i tenir en compte el target o públic al qual es dirigeixen, com escriure el text o guiķ, i com triar la música o efectes per augmentar l’efectivitat del seu anunci. Després de treballar la creaciķ de la falca a l’aula, aquests dies les han pogut enregistrar als estudis de Rādio Argentona. Els anuncis s’emetran dins la programaciķ de l’emissora a partir de demā i fins el dia de l’esdeveniment.

Aquest curs 2017-18, Argentona amb les seves 3 escoles participants i un total aproximat de 80 alumnes, ha constituīt 4 cooperatives escolars. Les dues cooperatives de l’escola Les Fonts sķn Creativity Kids i Jonco, la de l’escola Bernat de Riudemeia és BDR Shop, i la cooperativa de l’escola de Sant Miquel del Cros és Mans Verdes.

El projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ estā impulsat per l’Ajuntament d’Argentona i la Diputaciķ de Barcelona amb l’objectiu de fomentar els valors de l’emprenedoria en els alumnes de primāria. Fomenta les competčncies bāsiques per potenciar la cultura emprenedora entre els joves, mitjanįant la creaciķ d’una cooperativa escolar. Els participants aprenen a tramitar la constituciķ de la seva cooperativa, a gestionar el finanįament de la mateixa, a establir la seva imatge corporativa i a dissenyar el seu logotip, a promocionar-se a través dels mitjans de comunicaciķ, a demanar el permís i el material per la venda, així com preparar la parada i l’atenciķ al client. Tot aixō ho aprenen grācies a la colˇlaboraciķ d’experts en cada matčria de l’Ajuntament i d’altres entitats del municipi.

Rādio Argentona també ha donat suport al projecte en l’apartat sobre publicitat i comunicaciķ amb aquestes 4 sessions teōriques que es van impartir a les escoles i 4 sessions prāctiques a Rādio Argentona on han promocionat els seus productes a través d'unes falques radiofōniques, que podeu escoltar a continuaciķ: 

BDR Shop (Bernat de Riudemeia):

Creativity Kids (Les Fonts): 

Jonco (Les Fonts): 

Mans Verdes (Sant Miquel del Cros):

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800