Notícies
Publicat el 17.04.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ple d'abril amb grans consensos entre els grups municipals
Ple Abril 2018
La propera sessió està prevista per al proper dimarts 8 de maig a les 18:30 hores


Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal corresponent al mes d’abril, una sessió que presentava una llarga bateria de mocions dels partits de l’oposició i que es va resoldre en la majoria dels casos amb amplis consensos polítics.

A la primera part de la sessió es va aprovar un conveni de col•laboració amb el Consell Comarcal del Maresme per a l’ús i gestió de les borses de personal per ocupar llocs de treball de caràcter conjuntural. Es van retirar de l’ordre del dia punts com la determinació de les festes locals i la modificació de l’acord relatiu a la determinació de la dedicació i retribució dels càrrecs municipals.

Mocions

Les propostes de Tots x Argentona en relació a la preservació dels elements arquitectònics de Can Doro i Cal Guardià i dues propostes per a la millora de la seguretat a l’accés nord del municipi van trobar el suport unànime de totes les formacions. I es va sol•licitar també una reparació de la teulada de la masia de Can Barrau. Des del govern es va informar, a més, que la Diputació havia encarregat el projecte per a la construcció d’una rotonda que faciliti l’accés al Polígon Nord i que les obres podrien executar-se l’any vinent.

També es va consensuar i aprovar per unanimitat la revisió del redactat d’una moció per tal de revisar l’ampliació de l’horari de les escoles bressol municipals durant el mes de juliol.
Per part del PSC es va impulsar una moció, acordada per tots els regidors després d’aprovar algunes esmenes, per a l’estudi de la municipalització del servei de neteja dels equipaments municipals, davant la propera revisió del contracte.

Des del Partit Popular es va sol•licitar una menció especial a la Policia Local, Mossos d’Esquadra i al veí que va col•laborar en la detenció dels causants d’un robatori a l’interior d’un domicili  el passat mes de març. Des del govern es va voler remarcar també un altre episodi amb col•laboració ciutadana. La proposta es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció de Tots x Argentona.

També el grup popular va reclamar una pista adequada de petanca al barri del Cros. Des del govern es va recordar que els terrenys on s’hi ubica no són de titularitat municipal, però va comprometre’s a cercar un altre espai si no fos possible arranjar-ho. La proposta es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups i l’abstenció de Tots x Argentona, que va qüestionar la necessitat d’habilitar més espais si ja es disposavad’una pista a la plaça Salvador Dalí.
Pel que fa a les propostes urgents, es va debatre una moció per denunciar la criminalització dels Comitès de Defensa de la República per part de l’estat espanyol, aprovada amb els vots del govern i Tots x Argentona – vots a títol individual – i els vots en contra del PSC i el PP.

En el torn de precs i preguntes, el govern va oferir més informació sobre projectes com el de mobilitat internacional per a joves i també en relació al contracte del servei informàtic.

Subvencions

L’alcalde Eudald Calvo va subratllar la bona tasca dels serveis tècnics municipals per a la concessió de diverses subvencions de la Diputació, amb un acumulat d’uns 400.000 euros, per a projectes a realitzar entre el 2018 i 2019, com: la continuació de la rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch, per valor de 200 mil euros; la millora de la il•luminació del camp de futbol i reforç de les columnes, amb uns 50 mil euros; millora de l’eficiència energètica de l’escola Bernat de Riudemeia, de 50 mil euros; uns 43.000 euros per a la millora acústica de l’escola Les Fonts; i gairebé 50 mil euros per a la instal.lació d’un videowall al Museu del Càntir.

El PSC va aprofitar el torn per recordar el projecte 360 d’Educació, també la creació d’una comissió per lluitar a nivell municipal contra la violència masclista, aprovada per ple, i sobre l’execució de la relació de llocs de treball.

El PP també va realitzar la consulta en relació als plecs per a l’explotació del bar de la piscina municipal. Des de Tots x Argentona, es va sol•licitar informació del funcionament de Ràdio Argentona; també la recepció d’alguns espais al veïnat de Madà, la concessió de subvencions a les entitats mediambientals i la millora de l’accés a les graderies del pavelló antic per tal de no creuar la zona on s’hi ha instal•lat el nou parquet.

Després d’un breu torn obert al públic, el ple d’abril va finalitzar després de gairebé tres hores de sessió.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800