Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 10.04.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Mor el joier i artista Mia Puig als 58 anys

Va morir aquest diumenge i avui tindrā lloc el seu comiat i cerimōnia al Tanatori de Matarķ a les 18h

faldo gran mia puig

El mataroní resident a Argentona, Mia Puig, va morir aquest diumenge als 58 anys d’edat. Puig era joier-gemmōleg, autor i actor teatral, escriptor, i estava estretament lligat a la vila. Feia poc menys de cinc anys que va ser diagnosticat amb ELA (Esclerosi Lateral Amiortrōfica), tot i que aixō no va impedir que seguís dissenyant joies i donant llibertat a la seva creativitat. Avui, 10 d’abril, se li farā un comiat i una cerimōnia que tindrā lloc al Tanatori de Matarķ a les 18h.

Mia Puig va demostrar la seva inquietud per les gemmes ja des de ben jove i va comenįar a treballar al costat de famosos joiers mataronins. Estudiā a l’Escola de Gemmologia de la Univeristat de Barcelona i també a la British Gemalogical Association. Aquestes mateixes dues entitats el van recončixer com a especialista de diamants. Va ser al 1983 quan s’establí a Argentona i on ubicā el seu taller propi de disseny i fabricaciķ de joieria. També havia participat en diverses exposicions colˇlectives.

Perō en Mia no expressava la seva sensibilitat només en l’art professional com a joier. Home d’esperit dúctil a tota expressiķ artística, la literatura, el cant, la música i, especialment el teatre, omplien les seves hores de lleure i, sempre dins el camp amateur, tractā de trobar sortida a les seves inquietuds: va fer de cantant, solista, actor, autor de novelˇles, i director i autor teatral. Així mateix és autor de diversos monōlegs i té dues obres de teatre prōpies: “Eulālia a seques” i “To be or not to be… stupid”. D’entre les novelˇles destaca “El Cas Carrerons” i  “L’home del focus”, recentment editada.

Pel que fa el seu vincle amb Argentona, destaca la seva participaciķ en diversos muntatges dins el colˇlectiu teatral del Centre Parroquial d’Argentona, del que va ser director i responsable. Destaca la seva direcciķ, adaptaciķ i actuaciķ en "Els Pastorets". També va colˇlaborar a Rādio Argentona durant uns anys en un programa anomenat “No sé si m’entens” on ell feia una secciķ d’ōpera i també parlava de societat.

L’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, ha piulat des del seu compte de Twitter: “Ens ha deixat en Mia Puig. Joier, gemmōleg, actor i autor i director teatral. D’humor mordaį, implicat en moltes qüestions del poble i, en definitiva, una persona de les que deixa petjada. Una abraįada”.

La seva lluita contra l’ELA també va quedar retratada en un breu documental, anomenat “Histōria d’un valent”, que es pot veure a YouTube.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800