Notícies
Publicat el 10.04.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Mor el joier i artista Mia Puig als 58 anys

Va morir aquest diumenge i avui tindrà lloc el seu comiat i cerimònia al Tanatori de Mataró a les 18h

faldo gran mia puig

El mataroní resident a Argentona, Mia Puig, va morir aquest diumenge als 58 anys d'edat. Puig era joier-gemmòleg, autor i actor teatral, escriptor, i estava estretament lligat a la vila. Feia poc menys de cinc anys que va ser diagnosticat amb ELA (Esclerosi Lateral Amiortròfica), tot i que això no va impedir que seguís dissenyant joies i donant llibertat a la seva creativitat. Avui, 10 d'abril, se li farà un comiat i una cerimònia que tindrà lloc al Tanatori de Mataró a les 18h.

Mia Puig va demostrar la seva inquietud per les gemmes ja des de ben jove i va començar a treballar al costat de famosos joiers mataronins. Estudià a l'Escola de Gemmologia de la Univeristat de Barcelona i també a la British Gemalogical Association. Aquestes mateixes dues entitats el van reconèixer com a especialista de diamants. Va ser al 1983 quan s'establí a Argentona i on ubicà el seu taller propi de disseny i fabricació de joieria. També havia participat en diverses exposicions col·lectives.

Però en Mia no expressava la seva sensibilitat només en l'art professional com a joier. Home d'esperit dúctil a tota expressió artística, la literatura, el cant, la música i, especialment el teatre, omplien les seves hores de lleure i, sempre dins el camp amateur, tractà de trobar sortida a les seves inquietuds: va fer de cantant, solista, actor, autor de novel·les, i director i autor teatral. Així mateix és autor de diversos monòlegs i té dues obres de teatre pròpies: “Eulàlia a seques” i “To be or not to be… stupid”. D'entre les novel·les destaca “El Cas Carrerons” i  “L'home del focus”, recentment editada.

Pel que fa el seu vincle amb Argentona, destaca la seva participació en diversos muntatges dins el col·lectiu teatral del Centre Parroquial d'Argentona, del que va ser director i responsable. Destaca la seva direcció, adaptació i actuació en "Els Pastorets". També va col·laborar a Ràdio Argentona durant uns anys en un programa anomenat “No sé si m'entens” on ell feia una secció d’òpera i també parlava de societat.

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha piulat des del seu compte de Twitter: “Ens ha deixat en Mia Puig. Joier, gemmòleg, actor i autor i director teatral. D'humor mordaç, implicat en moltes qüestions del poble i, en definitiva, una persona de les que deixa petjada. Una abraçada”.

La seva lluita contra l'ELA també va quedar retratada en un breu documental, anomenat “Història d'un valent”, que es pot veure a YouTube.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800