Notícies
Publicat el 10.04.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Programació Sant Jordi 2018

drac

Argentona viurà un intens mes d'abril amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi. Fins a finals de mes se succeiran un bon grapat d'activitats i propostes culturals

Del 20 de març al 20 d'abril

Sorteig de dues PANERES CULTURALS.
A la Biblioteca d'Argentona

Participa al sorteig de dues Paneres Culturals de la Biblioteca Municipal d'Argentona! Emporta't 5 documents en préstec i entra en el sorteig que tindrà lloc el 20 d'abril.
La panera inclou llibres, pel·lícules, contes infantils i 2 entrades per anar a veure "Ensemble Méridien" el 22 d'abril a La Sala. Molta sort!

Divendres 13 d'abril

Presentació del llibre SOL ... I EN COMPANYIA  d'Oriol Marfà.
A les 19 h a la Biblioteca d'Argentona

Presentació del nou poemari d'Oriol Marfà, publicat per Fem Maresme Edicions. Acte presentat per Carles Duarte, poeta, lingüista i polític català.

Dissabte, 14 d'abril

Contes per a nadons. “UNA RATOLINA, UNA NENA” (La Petita Companyia).
A les 12 h a la Biblioteca d'Argentona

Podreu gaudir a la Biblioteca Municipal d'Argentona d'una sessió de contes adreçat per a nadons.Sota el títol “Una ratolina, una nena”, l'activitat anirà a
Indicat especialment per infants fins a 3 anys.

Del 16 d'abril al 7 de maig

Exposició fotogràfica. “30 ANYS DE TXERNÒBIL”.
A l'aparador de la Biblioteca d'Argentona

La radiació és invisible. Les seves conseqüències, no. L'acollida allarga la vida dels nens afectats a una colla de països des de l'Explosió de Txernòbil.

Dilluns, 16 d'abril


Conferència "Pompeu Fabra: refer la llengua, retrobar el país", en commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra.         
A les 19 h al Saló de Pedra d'Argentona
A càrrec del Dr. Jordi Ginebra, comissari de l'any Fabra.
Presentarà l'acte el Dr. Llorenç Soldevila

Jordi Ginebra ens oferirà una conferència explicant la importància i el significat  que el 2018 estigui dedicat a commemorar el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra, el “seny ordenador de la llengua catalana”, una personalitat clau de la Catalunya del segle XX.

El Dr. Jordi Ginebra i Serrabou (Barcelona, 1961), comissari de l'Any Fabra, és catedràtic de Filologia catalana de la Universitat Rovira i Virgili i historiador del llegat fabrià. Ha publicat, amb Joan Solà Pompeu Fabra: vida i obra i és l'impulsor del col·loqui “La lingüística de Pompeu Fabra” a Tarragona, del qual aquest novembre se celebrarà la cinquena edició.

Col·labora: Centre d'Estudis Jaume Clavell

Dimecres, 18 d'abril

Presentació del llibre L'ETERN RETORN DE ASMAA AOUATTAH.
A les 19 h a la Biblioteca d'Argentona

Amb aquest llibre, l'autora ens obsequia amb un recull de contes escrits amb una gran sensibilitat -sovint amb un punt d'ironia- on emergeixen històries de persones de procedència amaziga i marroquina que viuen a Catalunya, records màgics del país dels ancestres, d'ales migrants, de somnis evaporats, de lluites per la vida i per la dignitat.
Relats, majoritàriament, de dones valentes i desacomplexades que necessiten tallar les cordes que les lliguen a l'opressió o que ja han tallat aquestes cadenes. Sempre amb el desig de mostrar olors i realitats difícils d'una banda i l'altra de la riba.

L'autora farà la presentació acompanyada de l'Emília Illamola, escriptora.

Dijous, 19 d'abril

Lliurament XII Premi Burriac 2017 de recerca històrica i social d'Argentona. 
A les 19 h a la Casa Gòtica d'Argentona

El dijous 19 d'abril tindrà lloc el lliurament del Premi Burriac 2017 de recerca història i social sobre Argentona, que compta amb una dotació de 2.000 €.

Presentació del llibre Accèsit  del Premi Burriac 2011 "LA COL·LECCIÓ DE PUNTES D'ARGENTONA".
A continuació i la mateixa Casa Gòtica
A càrrec de l'autor David Farell i Garrigós i amb la presència de la  Pepi Vila.
 

Divendres, 20 d'abril

Xerrada “ELS LLIBRES DE NATURA d'ARGENTONA”.
A les 19 h a la Biblioteca d'Argentona

L'Oriol Bassa i Vila, naturista, enginyer de forests, president de l'entitat Natura i autor de diverses guies i llibres de natura del Maresme serà el conductor d'una xerrada que girarà entorn les publicacions de natura d'Argentona.

Diumenge, 22 d'abril

VENDA DE LLIBRES I ROSES A CÀRREC DE DIFERENTS ENTITATS D'ARGENTONA.
Durant tot el dia, a l'Av. Puig i Cadafalch, a la Pl. Nova i al C. Gran

CERCAVILA DE GEGANTS.
A les 11 h

Sortida a la Pl. Geganters Joan Padrós fins a la Pl. Nova.
Organitza: Colla de Geganters i Grallers d'Argentona

DRAC I BOLET INFLABLE.
D'11 a 14 h a la Plaça Nova

Jocs inflables per totes les edats
Organitza: Argentona es Mou


LECTURES ALS BALCONS del Carrer Gran.
A partir de les 12 h

Performance literària i musical a càrrec del col·lectiu Lectures en Veu Alta i l'Aula de Música d'Argentona.


TALLERS INFANTILS I ESPAI DE JOC.
 
De 17 a 20 h a la Pl. Nova

Taller de titelles i creació d'un castell de St. Jordi.
A partir de 3 anys

Tots els infants que ho desitgin podran realitzar titelles de la nostra Diada i construir el castell de Sant Jordi amb els Gigi Blocs. Uns maons de cartró que podrem pintar i decorar.

Espai de joc.
A partir de 2 anys

Per aquesta diada tan especial els més petits podran gaudir de jocs de construcció, experimentació i  cooperatius, per teixir relacions basades en la cooperació. 


Espectacle de titelles. “LA PRINCESA I EL DRAC” (Cia. Sim Salabim).

A les 18.30 h a la Biblioteca d'Argentona
Recomanat a partir de 3 anys

La Cia. Sim Salabim presenta la història del regne de Voramar i la princesa Espirulina, filla del rei Bàcora. La princesa només pensa en llibres i contes, i cap altra cosa li passa pel cap.

La princesa no pensa en prínceps i això preocupa el rei Bàcora, el seu pare. Però ella sempre li explica que per ser una princesa s'han de tenir coneixements.

Vingut del fons del mar, un drac marí gegant apareix a les portes de l'emmurallada vila de Voramar. Una bèstia ferotge que destrossa totes les coses que troba al seu pas. Quan ja no li queda res més per destrossar demana poder-se menjar les persones de la ciutat de Voramar.

La Princesa Espirulina vol ser la primera a ser menjada pel drac... O no?


ENSEMBLE MERIDIEN. “ZEFIRO TORNA”(Música clàssica i Jazz).
meridiem
A les 18 h a La Sala d'Argentona.
Preu: 13€ (taquilla), 10€ (anticipada) i 8€ (abonament)

L'Ensemble Méridien Barcelona compartirà escenari amb el trio de jazz format pel pianista Manel Camp, el trompetista Matthew Simon i la cantant Gemma Abrié. Tots junts s'endinsen en la reinterpretació́ d'algunes de les peces més palpitants de principis del s. XVII, per crear un excitant collage musical entre aquests dos estils.

Dilluns, 23 d'abril

 VENDA DE LLIBRES I ROSES A CÀRREC DE DIFERENTS ENTITATS D'ARGENTONA.
Durant tot el dia, a l'Av. Puig i Cadafalch, a la Pl. Nova i al C. Gran


Dimarts, 24 d'abril

 LET'S READ! with White teeth de Zadie Smith.
A les 19 h a la Biblioteca d'Argentona

Si teniu un nivell mitjà d'anglès i voleu practicar la lectura i la conversa en aquest idioma, la Biblioteca Municipal us ofereix una tertúlia literària on reflexionar entorn una lectura prèvia.

Al Let's Read! serà  protagonista la novel·la de Zadie Smith, White teeth. Aquest llibre va ser la primera novel·la d'aquesta escriptora que es va fer famosa quan només tenia 22 anys. Som en un barri de classe obrera i molta immigració a Londres durant l'últim quart del segle XX i ens trobem enmig de la història de tres famílies: una de blanca, intel·lectual i de classe mitjana, una d'índia i una de mestissa, aquestes dues últimes de classe treballadora i sense aspiracions intel·lectuals. El llibre s'endinsa en la vida de les tres famílies i descriu la multiculturalitat amb una pàtina d'humor i de crítica social.

La conversa serà  conduïda per l'Anna Llibre.

Dimecres, 25 d'abril

6è CONTE DE LA COL.LECCIÓ D'EN SANTI “PLUJA DE COLORS”.
De 9.30 a 13.30 h, al Centre Parroquial d'Argentona

Presentació i explicació del 6è conte de la col·lecció d'en Santi “Pluja de colors”. També hi haurà un racó per poder pintar la portada del nou conte. L'activitat està adreçada a nens i nenes d'Educació infantil.

Organitza: Fundació El Maresme


Tertúlia literària sobre GOMORRA de Roberto Saviano.
A les 19 h a la Biblioteca d'Argentona

Gomorra de Roberto Saviano és el llibre proposat per la Tertúlia Literària d'aquest mes de d'abril a la Biblioteca Municipal d'Argentona. En aquest llibre, Roberto Saviano ha reconstruït tant l'aterridora lògica economicofinancera i expansionista dels clans napolità i Casertano com les febrils fantasies que sumen el fatalisme mortuori dels samurais medievals japonesos. El resultat és un llibre extraordinari i potent, apassionat i brutal, i alhora objectiu i visionari, d'investigació i literari, ple d'horrors i inquietants fascinacions; un llibre narrat sempre en primera persona per aquest joveníssim autor, nascut i criat a la terra de la Camorra més dura.

Dissabte, 28 d'abril

 Espectacle de titelles. “LA RATA FORASTERA” (Cia. Teatre en Miniatura).
A les 12 h a la Biblioteca d'Argentona

Una rata molt treballadora arriba en un poblet molt petit per passar-hi uns dies, però, un ànec i un porquet molt desconfiats es pensen que les intencions de la rata no són bones. El porquet pararà una trampa a la rateta, tot i que al final se n'adonarà que estava equivocat i que no es pot jutjar els altres sense conèixer-los abans. 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800