Ajuntament d'Argentona
L'Ajuntament d'Argentona projectarà mensualment, de març a juny, i amb el suport de la productora Clack, documentals d'alta qualitat, independents i amb mirada pròpia

L'Ajuntament d'Argentona, amb el suport de la productora Clak, engega el proper dijous 15 de març la projecció d'un cicle de documentals que, mensualment, fins al juny, es podran veure a la Sala de Plens de l'antic ajuntament d'Argentona, c. Gran 61, 1r pis. La iniciativa "El documental del mes", que serà d'entrada lliure, dóna el tret de sortida amb Amazona, que narra la història d’una filla la mare de la qual la va abandonar quan era petita per anar-se’n a viure a la selva.

Les sessions es podran veure a les 7 de la tarda, sempre en dijous. Les següents projeccions seran Les noies d’Alba Daurada (12 d’abril), L’hora dels deures (10 de maig) i Venus (7 de juny). Després de cada documental, s'encetarà un debat moderat o amb la participació d'alguna persona vinculada am la temàtica.

Amazona

amazona

Amazona: una història de retrobament

Què fa que una dona sigui bona mare? És necessari renunciar als propis somnis, per extrems que siguin, quan tens fills? Aquesta és la pregunta inicial que es va plantejar la directora d’Amazona quan va decidir retratar la seva història personal, coincidint amb el seu embaràs. Necessitava buscar respostes, tancar ferides i construir el seu propi concepte del significat de la maternitat.

Així, el documental és un viatge a les profunditats de l’Amazones que li servirà per explorar una relació mare-filla que creia perduda i que la transportarà a l’interior del seu propi ser, l’únic camí possible per reconciliar-se amb ella mateixa. El documental, per tant, es planteja com un dilema moral sobre els límits de la llibertat i la responsabilitat.

Èxit de les projeccions a Mataró

El cicle El Documental del Mes el promou Clack a Mataró des del març de 2017 en col•laboració amb DocsBarcelona del Mes i gràcies al suport de Fundació Unió de Cooperadors, Ajuntament de Mataró i Fundació Tecnocampus. Fins al moment la sala d’actes del Cafè de Mar ha acollit la projecció de nou documentals, entre els quals Amazona ha estat un dels més exitosos. El darrer passi, de la peça francesa L’Hora dels Deures, va congregar 65 persones a la sala d’actes del Cafè de Mar.

Publicat el 07.03.2018