Argentona Comunicació

El regidor del PP, Fran Fragoso, ha explicat en el seu torn a la Roda Política que el seu grup vol una escola trilingüe

fran fragoso faldo gran març

El regidor del Partit Popular, Fran Fragoso, ha explicat avui, en el seu torn de la Roda Política, el seu vot en contra de la moció que van fer conjunta tots els grups municipals a excepció del seu partit, en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística, en el ple d’aquest mes de març. Ha explicat que “en part hi estem d’acord i en part no”, perquè el que vol el seu grup polític és un model educatiu trilingüe. Així mateix ha lamentat que a les escoles es parla quasi totalment en català i només una minsa part es fa en castellà. “No pot ser una escola d’èxit en què només es parli en català”, ha afegit. A més, ha considerat que no és oportunitsta per part del govern central el fet d’aprofitar-se de la imposició de l’article 155 per voler fer canvis a l’escola catalana.

A l’entrevista també ha parlat de la moció que el seu propi partit va presentar al ple referent a la reclamació al Departament d’Educació de la Generalitat pels incompliments en el finançament de les ecsoles bressol al municipi.  Una moció que va ser aprovada per unanimitat després de fer un parell de modificacions. La més important va ser canviar la intenció “judicial” que teníen incialment, per acabar sent una reclamació. Fragoso ha explicat que “si en un mes o dos no es retornen els diners llavors tornarem a presentar una altra moció, i en aquest cas sí que serà una denúncia a la Generalitat”. Així mateix ha explicat que “se li deuen molts diners a l’Ajuntament, al voltant d’uns 680.000€, i amb aquests diners es podrien fer moltes coses al poble”.  Referent a una possible futura moció per part d’altres grups municipals pel mateix assumpte però en aquest cas reclamant al govern central per l’ofegament que, diuen, fa l’estat a la Generalitat, el seu grup no s’hi adheriria.

Finalment ha parlat de la Comissió del Nomenclator, un tema que es va parlar ja en el torn de Precs i Preguntes, i el qual considera que “canviar el nom d’alguns carrers de la vila és un caprici d’alguns” i que “s’estan donant molta pressa per fer canvis de noms de carrers”. No obstant, considera que no s’estan afanyant tant per actuar en altres àmbits com és la seguretat del poble, que el regidor del PP considera de molta més importància.

Podeu escoltar l'entrevista sencera al regidor del PP, Fran Fragoso:

Publicat el 07.03.2018