Ajuntament d'Argentona
El col.lectiu local i feminista Truges Rebels va fer lectura del Manifest reivindicatiu del 8 de març

Aquest dilluns es va celebrar el ple municipal de març. Per unanimitat es va aprovar el pla normatiu de modificació del Reglament del Consell d’Infància i per majoria, amb l’abstenció de Tots x Argentona, també una modifcació de crèdit.

També el govern va presentar al ple una proposta de places laborals per a la cobertura de necessitats essencials de l’Ajuntament, com és el cas de gestors administratius, tècnic informàtics, auxiliar de cultura i festes, policia local o serveis econòmics.

Abans de l’apartat de mocions, el col•lectiu feminista Truges Rebels va fer lectura del Manifest reivindicatiu en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Mocions

Tots els grups, amb excepció del PP, van donar suport a la moció conjunta en defensa de l’escola catalana i el model d’immersió lingüística. També el PSC va trobar el recolzament a una moció de protesta contra la pujada del preu de l’aigua com a conseqüència de l’increment de tarifes d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL). I el Partit Popular va veure llum verda, després de consensuar algunes esmenes en el text, a la seva proposta per a reclamar a la Generalitat, d’una manera negociada, el finançament de les escoles bressol municipals.

En l’apartat d’urgències, es va aprovar l’adhesió al conveni d’un programa del Consell Comarcal per impulsar la Mobilitat Internacional dels joves.

Pel que fa als precs i preguntes, el PP i el PSC van demanar revisar el funcionament i decisió de la comissió del nomenclàtor, després de l’acord de canviar el nom d’alguns carrers. El Partit Popular també es va queixar dels costos que se’n derivaven de la reparació de les pintades aparegudes a les parets exteriors de la piscina, i va formular una felicitació pública a la tasca de la policia local en els darrers casos de robatori.

Tots x Argentona, per la seva banda, va traslladar al goven diverses consultes, com els costos de la rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch, el protocol d’actuació sobre animals domèstics, les queixes veïnals per situacions d’incivisme al carrer Mataró, la pedrera d’en Busqué, així com per la situació dels contractes de gestió de les escoles bressol o de la neteja de la via pública i recollida de la brossa.

Després d’un torn obert al públic, la sessió va finalitzar al voltant d’un quart de deu del vespre, després de gairebé tres hores de sessió.

Publicat el 07.03.2018