Argentona Comunicació

Puig ha explicat els detalls del pla normatiu de la Comissió del Nomenclator, aprovat ahir al Ple 

Àngel Puig

En el seu torn a la Roda Política de Ràdio Argentona, el cap de llista d'ICV, Àngel Puig, ha explicat que "des de la Comissió del Nomenclator hi ha la intenció de posar més noms de carrers de dones al municipi". Puig ha explicat que és una proposta que hi ha al damunt de la taula del Pla d'Igualtat i que té a veure amb una de les aprovacions que es van fer ahir al ple municipal de febrer. Es tracta de la votació a favor, per unanimitat de tots els regidors, del pla normatiu pel reglament del funcionament de la Comissió del Nomenclator, la comissió que s'encarrega de debatre els noms dels carrers de la vila. Puig ha destacat que aquest pla "servirà per regular la comissió i normalitzar la situació", al que ha afegit que “volem comptar amb les aportacions que es puguin fer des de totes les formacions polítiques". Així mateix ha comentat que tenen previst poder donar-li nom a molts carrers del municipi que encara tenen nom numèric, així com revisar algunes propostes de canvi de nom de carrer.

Àngel Puig, regidor d’Educació, ha parlat també sobre la problemàtica econòmica de les escoles bressol, on l’Ajuntament ha dexiat d’ingressar al voltant de 700.000 euros provinents de la Generalitat i de la Diputació per oferir aquest servei. D’aquesta manera ha indicat que des de l’Ajuntament es plantegen anar de la mà amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació per trobar solucions i aconseguir que es retornin els diners el més aviat possible. “El que no volem és anar per la via judicial i agreujar encara més aquest acord. Creiem que el camí més vàlid seria anar plegats amb aquestes dues entitats municipalistes”. Per una altra banda també ha explicat que ja estan treballant en els plecs de les escoles bressol.

Puig també ha parlat del desig d’actualizar el projecte educatiu del poble, que es va redactar ara fa uns 10 anys i “considerem que al projecte educatiu li fa falta un canvi”, ha indicat. Des de la regidoria d’Educació han demanat a la Diputació actualitzar les estadístiques i el concepte teòric, i ha reconegut que estan enderrerits. “Un projecte  educatiu de poble és llarg d‘elaborar sobretot per la complexitat i la quantitat d'agents i experts que s’han d’involucrar”.

També s’ha fet un repàs als projectes musicals que s’estan duent a terme a les escoles, concretament a la de Sant Miquel del Cros i a la de Les Fonts. “Agraden molt, han estat molt ben acollits, i estan sent un èxit”, ha assegurat. Els alumnes de 3è a 6è son els que podran viure aquesta experiència i “estem molt contents”.

El també regidor de Cultura ha fet cinc cèntims de la primera obra que donarà el tret de sortida a la nova temporada d’hivern de La Sala, “El Metge de Lampedusa”, on ha explicat que “és una obra on s’expliquen històries que tenen a veure amb tot el tema dels refugiats i la vergonya que és que estiguem permetent que tot això passi”.  

Escolteu l'entrevista sencera al regidor de Cultura, Educació, Patrimoni, Cooperació i Igualtat, Àngel Puig:

Publicat el 06.02.2018