Argentonacomunicaciķ.cat - ARGENTONA COMUNICACIĶ

Argentona Comunicaciķ social
Facebook Twitter Youtube Ivoox
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

Notícies
'Es vol incrementar els noms de carrers femenins a la vila'

Puig ha explicat els detalls del pla normatiu de la Comissiķ del Nomenclator, aprovat ahir al Ple 

Āngel Puig

En el seu torn a la Roda Política de Rādio Argentona, el cap de llista d'ICV, Āngel Puig, ha explicat que "des de la Comissiķ del Nomenclator hi ha la intenciķ de posar més noms de carrers de dones al municipi". Puig ha explicat que és una proposta que hi ha al damunt de la taula del Pla d'Igualtat i que té a veure amb una de les aprovacions que es van fer ahir al ple municipal de febrer. Es tracta de la votaciķ a favor, per unanimitat de tots els regidors, del pla normatiu pel reglament del funcionament de la Comissiķ del Nomenclator, la comissiķ que s'encarrega de debatre els noms dels carrers de la vila. Puig ha destacat que aquest pla "servirā per regular la comissiķ i normalitzar la situaciķ", al que ha afegit que “volem comptar amb les aportacions que es puguin fer des de totes les formacions polítiques". Així mateix ha comentat que tenen previst poder donar-li nom a molts carrers del municipi que encara tenen nom numčric, així com revisar algunes propostes de canvi de nom de carrer.

Āngel Puig, regidor d’Educaciķ, ha parlat també sobre la problemātica econōmica de les escoles bressol, on l’Ajuntament ha dexiat d’ingressar al voltant de 700.000 euros provinents de la Generalitat i de la Diputaciķ per oferir aquest servei. D’aquesta manera ha indicat que des de l’Ajuntament es plantegen anar de la mā amb l’Associaciķ Catalana de Municipis i la Federaciķ per trobar solucions i aconseguir que es retornin els diners el més aviat possible. “El que no volem és anar per la via judicial i agreujar encara més aquest acord. Creiem que el camí més vālid seria anar plegats amb aquestes dues entitats municipalistes”. Per una altra banda també ha explicat que ja estan treballant en els plecs de les escoles bressol.

Puig també ha parlat del desig d’actualizar el projecte educatiu del poble, que es va redactar ara fa uns 10 anys i “considerem que al projecte educatiu li fa falta un canvi”, ha indicat. Des de la regidoria d’Educaciķ han demanat a la Diputaciķ actualitzar les estadístiques i el concepte teōric, i ha reconegut que estan enderrerits. “Un projecte  educatiu de poble és llarg d‘elaborar sobretot per la complexitat i la quantitat d'agents i experts que s’han d’involucrar”.

També s’ha fet un repās als projectes musicals que s’estan duent a terme a les escoles, concretament a la de Sant Miquel del Cros i a la de Les Fonts. “Agraden molt, han estat molt ben acollits, i estan sent un čxit”, ha assegurat. Els alumnes de 3č a 6č son els que podran viure aquesta experičncia i “estem molt contents”.

El també regidor de Cultura ha fet cinc cčntims de la primera obra que donarā el tret de sortida a la nova temporada d’hivern de La Sala, “El Metge de Lampedusa”, on ha explicat que “és una obra on s’expliquen histōries que tenen a veure amb tot el tema dels refugiats i la vergonya que és que estiguem permetent que tot aixō passi”.  

Escolteu l'entrevista sencera al regidor de Cultura, Educaciķ, Patrimoni, Cooperaciķ i Igualtat, Āngel Puig:

Publicat el 06.02.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter