Argentona Comunicació

Aquesta és una de les propostes guanyadores dels darrers pressupostos participatius

cau Calebrot

El govern ja està treballant en les propostes guanyadores dels últims pressupostos participatius, els que es van votar a l'estiu de 2017 i que s'han d'executar aquest any. Un d'ells és el nou local del grup escolta Calebrot d'Argent, que ja ha celebrat diverses trobades amb l'alcalde, Eudald Calvo, per plantejar les seves necessitats. Segons el regidor de Participació, Transparència i Innovació Tecnològica, Guillem Saleta, ja hi ha una ubicació que comença a prendre més força, i és que a tocar de la nova zona d'esbarjo per a gossos. Saleta també ha explicat que des de la Comissió del Consell de la Vila ja s'han decidit quines són les zones prioritàries per a recuperar del marge esquerra de la riera, un altre dels projectes guanyadors dels darrers pressupostos participatius. Pel que fa a l'accessibilitat, la tercera proposta guanyadora, el govern ha decidit actuar en una de les voreres dels voltants de la Plaça Nova, la que va del carrer Gran al carrer Anselm Clavé. 

D'altra banda, les últimes setmanes s'han enllestit els treballs de remodelació del pavelló antic i del parc de la Plaça del Molí, uns projectes inclosos en els penúltims pressupostos participatius. Saleta ha explicat que ja s'està treballant en el parc del Memorial Democràtic, a tocar de l'Escola Les Fonts, i que ara toca fer un concurs públic per triar l'empresa que durà a terme el projecte de la Plaça Montserrat. També ha assegurat que les obres de millora del carrer Lladó s'enllestiran abans de la Fira del Càntir d'aquest any i que, pel que fa a la piscina, s'està pendent de demanar un segon estudi de viabilitat.

Novetats en els pròxims pressupostos participatius

La regidoria de Participació ja està treballant en l'organització dels següents pressupostos participatius, les propostes definitives del qual està previst que es donin a conèixer abans de la Festa Major de Sant Domingo. A més, enguany les votacions oferiran diverses novetats: només es podrà votar durant el mes de setembre, es recuperarà l'urna física i es diferenciarà entre petits projectes i grans projectes en funció del seu cost. 

Per últim, Guillem Saleta ha anunciat que aquests pressupostos participatius, els que es votaran aquest any, seran els últims d'aquesta legislatura, ja que al 2019 no n'organitzaran per la celebració de les eleccions municipals.


Escolteu l'entrevista sencera al regidor de Participació, Guillem Saleta:

Publicat el 12.01.2018