Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 01.10.2016
Argentona participativa

La política ja no és el que era. El fet d'anar a votar un cop cada quatre anys com a única expressió democrà- tica ja no és suficient en un món on tot canvia a una velocitat que fa impossible plantejar-se la democràcia d'una manera tan reduïda. El Consell de la Vila com a òrgan rector de la participació, així com tots els consells existents (festes, patrimoni, Patronat del Museu del Càntir, etcètera) són eines molt vàlides per aprofundir en una democràcia més participativa.

Però no és suficient: cal aconseguir que cada cop la ciutadania participem més i millor en les decisions que ens afecten en el dia a dia. Per aquesta raó, recentment s'han engegat dos projectes importantíssims en aquest àmbit.

El primer d'ells ha estat els pressupostos participatius, iniciativa que fins ara no teníem a Argentona i que enguany hem posat a la pràctica, amb un èxit considerable tant pel que fa a la quantitat de participants com en la qualitat del procés en global. Els resultats que han sortit del procés ja estan incorporats al pressupost del 2017.

D'altra banda tenim la posada en marxa del Consell de la Infància, que pretén que els més joves (5è i 6è de primària de les nostres escoles) comencin a tenir una participació activa en la vida del poble, així com una visió crítica de la realitat que ens envolta.

Tot plegat amb la ferma convicció que és la intel·ligència col·lectiva el millor govern que aquest poble pot tenir.

Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800