Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 01.06.2016
Una aposta per les energies renovables

Properament instal·larem una planta de biomassa a la zona esportiva d'Argentona. Una planta que es nodrirà d'estella, és a dir, de les restes de llenya dels boscos propers, de tal manera que es netegin els boscos a la vegada que produïm energia. Una energia que mitjançant la combustió escalfarà l'aigua dels equipaments esportius i educatius d'aquesta zona del poble, revertint en un estalvi energètic i econòmic important.

La biomassa, per tant, és una energia renovable que ens permet fer una neteja dels boscos, que els fa molta falta, de tal manera que reduïm també el risc d'incendis i donem sortida econòmica als boscos de l'entorn.

A més a més, comptarem amb les subvencions de la Diputació de Barcelona i del FEDER, que és el Fons de Desenvolupament Regional Europeu. Per tant, dues ajudes externes que ens ajudaran en bona mesura a finançar l'obra.

No és la primera mesura en aquest àmbit, ja que fins ara Argentona havia estat potenciant l'energia solar col·locant plaques solars a l'Ajuntament i a l'escola Bernat de Riudemeia, que produeixen una part de l'energia d'aquests equipaments.

Tot plegat per reduir la dependència de combustibles fòssils com el gas natural, que ens fan dependre de països externs com és el cas d'Algèria. A banda que, com a energia no renovable que és el gas natural, en algun moment o altre s'acabarà esgotant i caldrà buscar alternatives. Avancem-nos als esdeveniments i comencem a treballar per un poble sostenible.

Publicat al Cap de Creus

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800