Notícies
Publicat el 19.12.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament aprova un pressupost per al 2018 de 15,1 milions d'euros
ple desembre 2018
La proposta va comptar amb el suport dels tres grups del govern i el vot favorable d'un dels dos regidors del PSC

Aquest dilluns es va celebrar el darrer ple municipal de l'any, una sessió que va tenir com a element central del debat el pressupost municipal per l'any 2018, que serà de 15,1 milions d'euros. La proposta va tenir el suport dels tres grups del govern (CUP, ERC i ICV), a més d'un dels dos regidors del PSC al consistori – el segon s'hi va abstenir - , mentre Tots x Argentona i el PP van votar-hi en contra.

La sessió va tenir moments d'un intens intercanvi de retrets i crítiques dels grups de l'oposició cap al projecte pressupostari del govern. L'alcalde i regidor de Recursos Econòmics, Eudald Calvo, va fer una breu presentació del la sessió, ajudant-se d'una presentació exposada a la pantalla de la sala de plens.

Com a principals aspectes va destacar l'esforç per reduir alguns impostos, com l'IBI o la taxa d'escombraries, que es compensaran amb ingressos externs i d'altres que s'incrementen com a resultat de la recuperació econòmica.
Va subratllar la voluntat d'actualitzar i compensar l'estructura municipal amb una injecció econòmica al capítol de personal que va acompanyada d'un estudi de valoració de llocs de treball que va ser aprovat a l'estiu en assemblea pel personal municipal.

Calvo també va insistir en l'oportunitat d'amortitzar deute, que permetrà a l'Ajuntament reduir el volum d'interessos i, a la part final, va indicar les principals inversions i apostes que es preveuen per l'any vinent. La reforma a la plaça Montserrat, la millora a equipaments com el camp de futbol o La Sala i els projectes guanyadors del procés de pressupostos participatius seran algunes de les iniciatives més remarcables, així com l'impuls en partides com Serveis Socials, Joventut, Cultura i Educació

Oposició

Els grups de l'oposició van llençar una bateria de retrets per mostrar el seu desacord amb la proposta del govern.

El PSC va justificar el seu posicionament dual, amb un vot favorable i una abstenció, com un “sí crític” per lleialtat institucional, però van criticar la manca de projectes nous o que el nou pressupost no recollís cap proposta formulada per la seva formació. També van reclamar més recursos en partides com via pública, la millora de la xarxa d'aigües i en àrees com Serveis Socials o Cohesió.

També Tots x Argentona va mostrar el seu disgust perquè el govern no recollia al pressupost cap dels seus suggeriments. Van mostrar-se molt crítics amb els endarreriments de molts projectes i que la inversió pendent de realitzar havia permès eixugar part del deute bancari. La formació va exigir la millora i arranjament dels carrers i voreres com a principal prioritat i van qüestionar l'eficàcia i eficiència del govern a l'hora d'oferir diversos serveis municipals. Així, mateix van sol•licitar més inversió en algunes partides i van qualificar el pressupost de “pobre” tenint en compte l'execució realitzada en els exercicis anteriors.

El Partit Popular es va referir a l'inici de la intervenció a la seva disconformitat amb algunes modificacions impositives, en especial l'augment en l'impost d'activitats econòmiques aplicat a les grans empreses. També va criticar serveis com la recollida porta a porta, la manca de propostes per fomentar l'emprenedoria i algunes decisions que va considerar partidistes i clientelars.

Altres qüestions

En un altre ordre d'asssumptes, va prosperar amb el vot favorable de tots els grups de l'oposició, que van deixar el govern en minoria, el vot particular per endarrerir mitja hora, fins les 18:30 hores, l'inici dels plens municipals
Per unanimitat es va aprovar la moció per nomenar fill adoptiu d'Argentona a títol póstum l'arquitecte i polític Josep Puig i Cadafalch. Aquest divendres a les 7 de la tarda se celebrarà l'acte institucional de nomenament. Amb l'abstenció de Tots x Argentona i el PP va prosperar la relació de llocs de treball de l'Ajuntament. També va aprovar-se una rectificació de l'inventari de béns i a la part final, tot els grups van donar supor a la moció de Tots x Argentona relativa al canvi d'usos del sòl agrícola.

Després d'un breu torn de precs i preguntes i del torn obert al públic, en què es va tractar algunes qüestions del ple, la sessió va finalitzar passades les nou del vespre després d'una mica més de tres hores de debat.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800