Argentonacomunicaciķ.cat - ARGENTONA COMUNICACIĶ

Argentona Comunicaciķ social
Facebook Twitter Youtube Ivoox
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

NOTICIES
Desponcellar el Cyrano

El Cyrano de Pau Mirķ amb Lluís Homar al capdavant va representar-se per primera vegada davant del públic a La Sala d'Argentona

Lluís Homar a La Sala. Fotografia de Lluís Arcal
Lluís Homar a La Sala. Fotografia de Lluís Arcal

Mil maneres d'admirar-se (o estranyar-se, o fascinar-se, o espantar-se, o horroritzar-se) davant un nas prominent. Així comenįa Cyrano. En un exercici lingüístic i mental extraordinari, comenįant forts. Perō abans d'aquest inici rinolōgic hi havia hagut un altre fet singular.

El director de l'obra, Pau Mirķ, havia aparegut micrōfon en mā per a dedicar unes paraules al públic. 'Aquesta és la primera vegada d'aquest Cyrano'. I no era la primera vegada que 'la primera vegada' era a Argentona. La residčncia i la preestrena de Terra baixa ja havia dut el tāndem Mirķ-Homar a crear entre les bambolines de La Sala. 'Potser veureu moviments rere l'escenari que no hauríeu de veure, potser ens allarguem una mica més, tenim l'apuntadora a primera fila...' va advertir Mirķ. 'Perō potser sereu el públic del qual els actors apreciaran més la reacciķ', el primer públic. L'estrena, divendres 8 de desembre al Temporada Alta de Girona.

I l'obra va comenįar. L'escenografia, minimalista i moderna. Un Cyrano del segle XXI encarnat en Lluís Homar. Vestits d'esgrima contemporānia, canvis de personatges damunt l'escenari, perō el protagonista, el text, l'essčncia; els mateixos.

Com totes les primeres vegades, la cosa va ser menys fluīda, menys segura i menys rítmica que quan es té experičncia. Un gran treball darrere d'un muntatge complet, amb un entorn que interactua amb els personatges i amb una histōria universal que, amb l'embolcall modern, s'actualitza i torna a posar l'amor, les contradiccions, els conflictes interns, damunt la taula.

I que malgrat ser la primera vegada, la immersiķ en el text era tal que, quan apareixia l'apuntadora recordant la frase que, ai las, s'havia perdut pels racons de la memōria nerviosa dels intčrprets, el públic es veia violentament expulsat per un instant de la histōria per adonar-se que era el mer espectador d'uns quants actors damunt d'un escenari.

En acabar, un aplaudiment llarg i unes paraules d'agraīment de l'equip artístic, posades en boca de Lluís Homar, cap al teatre, al públic i a la bona rebuda d'aquesta primera vegada. I el públic va abandonar La Sala amb la satisfacciķ d'haver gaudit de teatre en majúscules i en exclusiva, i l'orgull d'haver desponcellat el Cyrano.

Crōnica de Laura Gállego Marfā

Publicat el 06.12.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter
AJUNTAMENT D'ARGENTONA Š 2014