Argentonacomunicaciķ.cat - ARGENTONA COMUNICACIĶ

Argentona Comunicaciķ social
Facebook Twitter Youtube Ivoox
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

NOTICIES
L'alcalde s'acollirā al dret a no declarar

Eudald Calvo estā citat demā a les 11h a la Ciutat de la Justícia de Barcelona

alcalde_faldķ gran

Demā 5 de desembre, a les 11h l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, estā citat a declarar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona perō s'acollirā al dret a no declarar. I és que tant l'alcalde com el seu advocat consideren que no "serveix de gaire" declarar en la fase d'investigaciķ policial, on les preguntes les farien "dos Policies Nacionals que la Fiscalia ha ordenat que investiguin tot aixō".

Després de la investigaciķ, si el jutge ho considera pertinent, es passaria a la fase judicial on, aleshores, previsiblement, l'alcalde hauria de declarar davant el jutge. Eudald Calvo estā "expectant" per saber la velocitat a la qual anirā tot aquest procés, ja que afirma que "la justícia espanyola és molt lenta excepte quan li interessa, que aleshores és súper rāpida". L'alcalde de la CUP considera que aquest seria un "judici polític que forma part d'una farsa repressiva orquestrada per l'Estat Espanyol" alhora que ha afirmat que li fa "una mica de vergonya tenir aquest judici per haver permčs el referčndum i la campanya prčvia".

Recordem que la Fiscalia acusa Eudald Calvo d'haver comčs tres delictes: desobedičncia, obstrucciķ a la justícia i prevaricaciķ. Aquests delictes, derivats pel fet de no haver evitat el referčndum de l'1 d'octubre i la seva campanya prčvia, podrien comportar-li la inhabilitaciķ, una multa o, fins i tot, pena de presķ.

Calvo ha rebut el suport de la ciutadania

L’alcalde d'Argentona ha afirmat que estā tranquil i ha agraīt el suport que ha rebut els últims dies, que ha estat, "fins i tot més del que esperava". A banda de les trucades i els missatges personals, Eudald Calvo demā rebrā una mostra més de suport a la Ciutat de la Justícia, ja que el Comitč en Defensa de la República (CDR) d'Argentona ha organitzat una comitiva fins a l'Hospitalet de Llobregat. Segons ha explicat un dels integrants del CDR, Marc Abella, aquells que vulguin donar suport a l'alcalde estan citats demā a les 9.30h davant el Camp de Futbol d'Argentona perquč els diversos cotxes particulars donin cabuda a tots aquells que no tinguin transport per arribar fins a la Ciutat de la Justícia. Una vegada allā i mentre l'alcalde compareix davant l'estament policial, es farā una concentraciķ de rebuig a tot aquest procés

Ja a la tarda, a les 19h s'ha convocat una concentraciķ davant l’Ajuntament d'Argentona per seguir donant suport a l'alcalde i amb la voluntat que hi puguin assistir aquells que no ho hagin pogut fer al matí a l'Hospitalet de Llobregat.

Publicat el 04.12.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter