Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

NOTICIES
Calendari 2018 Puig i Cadafalch
El calendari 2018 de Puig i Cadafalch ja estā disponible als establiments d'Argentona Es Mou
És gratuīt, amb una tirada de 3.000 exemplars i ha estat elaborat pel Centre d'Estudis Argentonins, amb el suport dels Amics de Puig i Cadafalch i l'Ajuntament

El passat dimarts 28 de novembre es va fer la presentaciķ a la Casa Gōtica del calendari dedicat a Puig i Cadafalch i Argentona, que ha estat elaborat pel Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, amb la col.laboraciķ dels Amics de Puig i Cadafalch i finanįat per l'Ajuntament d'Argentona. El calendari és gratuīt, se n'ha fet una tiratge de 3000 exemplars i es pot obtenir en qualsevol dels 60 comerįos adherits a Argentona es Mou.

El calendari és de paret, tipus revista, i té una fotografia per mes. Hi estan assenyalats els festius locals i les dates rellevants de Josep Puig i Cadafalch, com el seu naixement el 17 d'octubre de 1867, el seu nomenament com a President de la Mancomunitat de Catalunya el 29 de novembre de 1917 i la seva mort el 23 de desembre de 1956.

La portada, com es veu en la fotografia, és de Ramon Manent, un detall dels merlets i les xemeneies de la casa de la plaįa de Vendre. A l'interior hi ha dotze fotografies antigues, datades entre el 1910 i el 1940, on es poden veure obres de Puig i Cadafalch a Argentona, com la seva casa de la plaįa de Vendre, can Calopa, can Garí, la capella del Sagrament de l'església parroquial o el casino.

També hi ha imatges antigues de la vila com l'ajuntament Vell (antic Capítol de la Seu) o el veīnat del Puig i altres vinculades a Puig com ara les quatre columnes de Montjuīc, els membres del Consell Permanent de la Mancomunitat o Puig en el seu despatx. També es veu la única fotografia de Puig en la seva casa d'Argentona, assegut amb el membres del Grup R d'arquitectes la dčcada dels anys cinquanta. La contraportada és el conegut carbonet amb el retrat de Puig fet per Ramon Casas. S'ha d'agrair al senyor Joan Sala i Grau, a la família de Moragas, a Ramon Manent, a Enric Subiņā, a l'Arxiu Nacional de Catalunya i al Museu Nacional d'Art de Catalunya la cessiķ de les fotografies per fer possible el calendari.

És el segon any que l'ajuntament d'Argentona, amb l'ajut del Centre d'Estudis Argentonins, fa un obsequi cultural el mes de desembre pels seus vilatans, després del llibret d'en Cirici de finals del segle XIX que es va repartir l'any passat, i que té la intenciķ de tenir continuītat l'any vinent.

Calendari 2018 Puig i Cadafalchv2

Publicat el 04.12.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter