Notícies
Publicat el 21.11.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'No anem lents'

Segons l'alcalde, la urbanització de l'espai de Can Doro-Cal Guardià segueix el curs pertinent

L'alcalde d'Argentona i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha explicat que després de l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació, els tècnics municipals estan elaborant un plec de clàusules per a realitzar un concurs d'idees pel disseny de la zona. En aquest sentit, l'alcalde ha dit que el govern no va lent, sinó que s'està fent cada passa al seu temps, ja que es tracta d'un espai amb una gran "importància i trascendència". Eudald Calvo ha expressat la voluntat de fer les coses bé i que no succeeixi el mateix que amb La Sala: "jo prefereixo no acabar la biblioteca en aquesta legislatura i fer-ho bé". L'alcalde no ha volgut posar data per a la inauguració del nou equipament que el govern vol construir a Can Doro-Cal Guardià però sí que ha apuntat la possibilitat que les obres puguin començar a finals de l'any vinent. I ha afegit: "he estat a tres inauguracions de La Sala, tothom pot fer política com vulgui però jo no ho faré". 

Pel que fa al finançament del futur projecte de Can Doro-Cal Guardià, Calvo ha reconegut que veu dificultats en l'aportació de la Generalitat, ja que, a hores d'ara, no creu que posin "molts diners sobre la taula", però confia que la situació s'estabilitzi. A més, l'alcalde ha explicat que als pressupostos de l'any vinent no es contemplarà cap partida relacionada amb el projecte de Can Doro-Cal Guardià perquè, en cas que sigui necessari, utilitzarien el romanent, ja que aquests diners només es poden destinar a inversions, com seria el cas. Calvo també ha manifestat la voluntat d'incorporar les propostes de l'oposició en els pressupostos que s'estan elaborant per l'any vinent, una de les quals és la millora de les canonades d'aigua per tal d'evitar la pèrdua d'aigua potable. El ple on es portaran a votació els pressupostos de 2018 se celebrarà el 18 de desembre.

D'altra banda, Eudald Calvo ha insistit en la voluntat del govern d'anar retirant els diners de Banc Sabadell i CaixaBank dins el possible i traspassar-los a la banca ètica encara que aquest traspàs no sigui fàcil. Segons ha explicat l'alcalde, la funcionalitat de la banca ètica no permet fer alguns tipus d'operacions, tanmateix el govern té "la voluntat política" de fer aquest traspàs.

Escolteu l'entrevista sencera a l'alcalde, Eudald Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800