Argentonacomunicaciķ.cat - ARGENTONA COMUNICACIĶ

Argentona Comunicaciķ social
Facebook Twitter Youtube Ivoox
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

NOTICIES
La Defensora del vilatā s'adhereix al comunicat del Síndic de Greuges

L'escrit critica l'aplicaciķ de l'article 155, la vulneraciķ de drets i parla de desproporcionalitat

síndic de greuges

La Defensora del vilatā d’Argentona, Mercč Balasch, s’ha adherit al comunicat del Síndic de Greuges, publicat el 3 de novembre, on reitera que el conflicte plantejat des de fa anys entre les institucions catalanes i espanyoles té "una dimensiķ essencialment política i s’hauria de resoldre per la via politicoinstitucional, legal, amb acords, propostes de reformes de l’ordenament bāsic, amb consultes a la ciutadania i amb gestos d’entesa". El Síndic afirma, a més, que encara es pot resoldre el conflicte per la via del diāleg sincer i lleial.

El Síndic de Greuges explica també que dins l’ordenament vigent "hi ha mesures jurídiques per garantir el respecte a l’ordenament constitucional que sķn més adequades que l’ús de l’article 155". I destaca que aquestes mesures adoptades pel Govern de l’Estat "podrien vulnerar el dret fonamental a la participaciķ política de tota la ciutadania de Catalunya", com també podrien vulnerar aquest dret la destituciķ del Govern catalā en ple. En aquest comunicat el Síndic també creu que la dissoluciķ del Parlament, la convocatōria d’eleccions i el cessament del president i el govern poden "transgredir el dret a l’autonomia". A més, el fet que "l’administraciķ de la Generalitat es governi a distāncia per instāncies alienes a la voluntat popular" pot generar "un risc de mala administraciķ i de potencials vulneracions de drets".

D’altra banda, el comunicat també titlla de "completament desproporcionada" la qualificaciķ penal de rebelˇliķ com també veu desproporcionada la presķ sense fianįa dels jordis i els consellers. L'escrit del Síndic de Greuges, que subscriu la Defensora del Vilatā d'Argentona, afirma que plegat és una mostra més de la "desproporciķ de la justícia".

Per últim, el Síndic insta els diversos poders que tenen potestat per fer-ho a "revertir aquests situacions vulneradores de dret i llibertats per evitar que el māxim ōrgan jurisdiccional europeu en matčria de drets humans condemni l’Estat espanyol per violacions de normes internes i internacionals", com ja ha passat reiteradament segons afirma el comunicat.

El document sencer el podeu consultar al web síndic.cat.

Publicat el 10.11.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter