Argentona Comunicació

El Cap de la Policia Local citat pels presumptes delictes de prevaricació i desobedičncia en relació a l'1-O

Policia Local web

El cap de la Policia Local d’Argentona, Pere Anglada, estŕ citat a declarar a la Fiscalia Provincial de Barcelona la setmana vinent en un dia encara per concretar. Anglada estŕ investigat i ha de declarar pels presumptes delictes de prevaricació i desobedičncia en relació al referčndum de l'1 d'octubre. I és que els dies previs a la votació, totes les Policies Locals van rebre l'ordre de la Fiscalia d'impedir tot allň que tingués a veure amb el referčndum perň l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, va emetre una ordre de servei contrŕria al cap de la Policia Local. En aquesta ordre s'especificaven altres tasques que res tenien a veure amb el referčndum i a la qual es va acollir Anglada que, posteriorment, la va transmetre als seus agents.

L’alcalde, Eudald Calvo, ha confirmat que l’Ajuntament dóna tot el suport i la cobertura jurídica al Cap de la Policia Local perquč, segons diu, aquesta citació "és un autčntic despropňsit" i "no té massa recorregut jurídic". Calvo afirma que cap Policia Local de Catalunya va impedir el referčndum perquč aquesta tasca l'havien de dur a terme els Mossos d'Esquadra, Policia Nacional o Guŕrdia Civil. 

Eudald Calvo, tot i que encara no ha estat citat a declarar com la resta d’alcaldes que van donar suport al referčndum, sí que el podrien citar en aquest judici, ja que va ser ell qui va donar l'ordre de servei contrŕria a Pere Anglada. L’alcalde creu que es persegueixen els ajuntaments independentistes com també s'han perseguit els professors d'escoles de La Seu d'Urgell. Segons Calvo, es tracta d'un "degoteig constant de causes" que podrien pretendre "col·lapsar el sistema judicial".

Publicat el 09.11.2017