Notícies
Publicat el 20.10.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
S'aproven les ordenances fiscals per a l'any 2018
Ple Argentona Octubre 2017
Rebaixa d'un 3,5% a l'IBI i també es reduirà el rebut de la brossa

Aquest dijous es va celebrar el ple corporatiu municipal del mes d'octubre, que va tenir com a principal assumpte de debat la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2018. La sessió va tenir com a novetat la disposició dels regidors de la taula de la sala de plens, després del recent canvi al govern. El ple va comptar amb l'absència del regidor de la CUP, Arnau Aymerich.

A la primera part, en què es va donar compte dels decrets d'alcaldia i acords de la Junta de Govern, l'alcalde Eudald Calvo va informar a petició del grup Tots x Argentona que ja està molt avançat el procés per a la rehabilitació de la zona esportiva de Les Ginesteres i que en poques setmanes s'iniciaran les obres per ubicar-hi una oficina d'atenció al ciutadà i un espai polivalent per a veïns i entitats.

Nou cartipàs

Des del govern també es va recordar la composició del nou cartipàs municipal, la reorganització d'algunes àrees i es va agrair la tasca realitzada pels regidors socialistes. El PSC va lamentar la decisió dels tres grups – CUP, ERC i ICV – amb els quals formava equip de govern fins fa pocs dies i van defensar la seva gestió i posicionament polític. En el diàleg entre els grups també es va lamentar els incidents produïts durant el referèndum de l'1 d'octubre al barri del Cros.

També es va aprovar l'augment d'un 1% de les retribucions del personal municipal d'acord amb la llei de pressupostos generals de l'Estat

El plenari va donar suport amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció de Tots x Argentona a una modificació de crèdit, en què hi destaca l'amortització de més d'1,5 milions d'euros en préstecs i crèdits, que permetrà reduir el deute viu municipal al 30%.

Ordenances

Un dels principals canvis en les ordenances fiscals per a l'any vinent serà la reducció del valor cadastral, que suposarà una rebaixa mitjana d'un 3,5% en l'IBI (Impost de Béns Immobles), una minva en els ingressos prevista d'uns 157.000 que es compensarà en una petita part amb l'augment de l'impost a les grans empreses del municipi. Aquest augment en la pressió fiscal a algunes indústries va generar posicions discrepants entre els grups de l'oposició, i fins i tot es va produir un petit recés per tal de consensuar posicions i acordar finalment l'aprovació d'aquesta modificació. Des del govern es va defensar la mesura per tal d'afavorir la redistribució i que havien reajustat a la baixa davant la petició d'algunes formacions. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció del PSC i el PP.

Sí hi va haver unanimitat en la modificació de l'impost de la plusvàlua, sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, que inclourà una bonificació del 95% per aquells casos de transmissió familiar en cas de defunció i si es tracta del domicili habitual.

El plenari també va incloure una modificació de la plantilla de personal, amb la previsió d'incorporar abans de finalitzar l'any l'estudi de valoració de llocs de treball que va ser aprovat pels treballadors municipals aquest estiu. Així, mateix, va rebre llum verda el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge i dies festius per a l'any 2018, consensuat amb el sector comercial del municipi.

A l'apartat d'urgències, també es va aprovar la taxa reguladora de la recollida de residus, després d'incloure algunes esmenes i observacions presentades per Tots x Argentona. L'ampliació aquest any del sistema porta a porta a tot el municipi i la millora dels resultats de la recollida selectiva han comportat un augment dels ingressos en concepte del retorn per cadascuna de les fraccions reciclables. Aquesta situació permetrà ajustar el cost del servei i es podrà aplicar una rebaixa de 5 euros en el rebut de la brossa domèstica, i redistribuir-ho en els comerços. La modificació va rebre el suport de tots els grups i l'abstenció del PP.

A l'apartat de mocions, es va aprovar amb el vot favorable i l'adhesió dels grups de la CUP, ERC, ICV i Tots x Argentona, una reprovació contra les accions totalitàries de l'Estat espanyol en els darrers esdeveniments relacionats amb l'1 d'octubre i la pressió pel procés indedependentista català. Després d'un torn obert al públic, la sessió va finalitzar després de tres hores i mitja.

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800