Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Propostes
Exposició: Maria Cusachs. Superfícies
 • Dates: 
  Fins al 26 de novembre de 2017
 • Horari: 
  Dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h / Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20h / Diumenges i festius d'11 a 14 h
 • Lloc: 
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Organitza:
  Museu del Càntir
 • Preu: 
  gratuït
 • Web: 
  www.museucantir.org
 • A Superfícies, Maria Cusachs presenta les obres en quatre sèries: Moviments de superfície, Rotació, Plecs i Contactes. Obres realitzades en funció d'unes idees que es transformen durant el procés creatiu.

  Pintures tàctils, de superfície, i en relació amb la natura. Maria Cusachs parla de marbres, aigua, reflexos, molses, teixits i en especial d'una naturalesa que és el fil conductor d'aquesta proposta.

  Cada obra és una acció mínima que reconeix el que ens configura i li dóna visibilitat.

  Moviments de superfície és una idea modular, extensible i adaptable a través de construccions de format variable que han estat pintades com si confeccionés un teixit, contemplés el mar o passegés per un camp de blat.

  Els dibuixos de pintura líquida sobre paper en Rotació, funcionen de la mateixa manera com suren les fulles i alguns objectes sobre l'aigua, i com el vent i els corrents els arribaran a concentrar-los en un vòrtex.

  Plecs distribuïts en formats de dotze dibuixos cadascun on la pintura és la que es plega i genera un estadi divergent que a poc a poc es transforma en natural entre els fluxos de la naturalesa que es presenta.

  L’encàustica preparada per l'artista amb la consistència necessària per a utilitzar-la especialment en aquests Contactes i així aconseguir la captura de les superfícies d'objectes d'ús comú, generalment artesans. Objectes en volum que Maria Cusachs entén des de l'origen i en el seu procés, fins arribar a l'estat final, de manera que aquestes obres es converteixen en un objecte de significat.

  A Superfícies, Maria Cusachs ens remet a sensacions de la realitat, al que l'envolta al que percep. Activa els materials, no per a representar el món, sinó per a reflexionar sobre ell.

  És una exposició sentida, generosa, on no és només el que es veu, sinó el que ens emportem.

  Carlos Velilla Lon

  pintura Maria Cusachs

Publicat el 06.10.2017