Notícies
Publicat el 20.09.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Podem aguantar tot el que vingui per davant'

L'alcalde nega que hi hagi una crisi de govern tot i les desavinences entre ERC i el PSC

L'alcalde de la CUP i alcalde d'Argentona, Eudald Calvo ha negat que hi hagi una crisi de govern tot i que veu normal que la tensió nacional es traspassi al municipi. No obstant això, ha volgut deixar clar que les qüestions nacionals no s'han de debatre a l'Ajuntament. Calvo creu Pere Móra podria haver expressat la seva opinió utilitzant altres paraules i ha donat la raó al PSC quan ha afirmat que el fet de no recolzar el referèndum no ha de perjudicar les relacions de govern en un ajuntament. També en aquest sentit, segons ha explicat l'alcalde, l'acord de govern entre el PSC, la CUP, ERC i ICV, diu textualment que “es posen a disposició de la majoria independentista del ple” i no afirma que el govern sigui independentista. Eudald Calvo desitjaria que les desavinences en el referèndum no fossin tan importants com perquè el PSC trenqui l'acord i creu que el govern pot "aguantar tranquil·lament tot el que vingui per davant"

D'altra banda, sobre el paper de la Policia Local en l'àmbit del referèndum, Eudald Calvo ha explicat que la fiscalia ha posat els agents en una situació molt incòmode perquè es troba en la tessitura d'haver d'escollir si obeeix l'alcalde o la fiscalia. Calvo creu que arrencar cartells és una imatge molt dolenta per la policia i que han trobat "solucions imaginatives" per garantir que els agents es defensin davant la fiscalia i, a la vegada, garanteixin el dret de la llibertat d'expressió política. Tal com ha explicat l'alcalde, "hi ha hagut un canvi de l'ordre de servei" i, fins a l'1 d'Octubre, les feines de la Policia Local han canviat. "Hauran d'estar pendents d'altres coses que jo els he dit i no tindran tant temps de patrullatge lliure per visualitzar pancartes i, per tant, d'haver-les d'arrencar", ha afegit l'alcalde. 

Referent a la polèmica sobre l'estelada col·locada al barri de Sant Miquel del Cors, Eudald Calvo ha anunciat que l'Ajuntament ja ha encarregat una senyera tal i com van demanar representants d'alguns veïns del barri en l’últim ple. D'aquesta manera es donaria per tancada la guerra de banderes i es col·locaria la senyera en comptes de l'estelada.

Escolteu l'entrevista sencera a l'alcalde i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800