Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
ple setembre 2017
L'Ajuntament d'Argentona reprčn el calendari de plens municipals
Fins a finals d'any les sessions comenįaran a les sis de la tarda com a prova pilot d'adaptaciķ a la Iniciativa per a la Reforma Horāria

Després de la pausa de l’agost, l’Ajuntament d’Argentona va reprendre aquest dimarts l’activitat política amb el ple corporatiu del mes de setembre, una sessiķ que va arrencar a les sis de la tarda, una hora abans del que és habitual. Aquesta mesura tindrā continuītat d’aquí a final d’any com a prova pilot acordada pel govern per tal d’introduir mesures per adaptar la instituciķ als canvis plantejats per la Iniciativa per a la Reforma Horāria.

El ple va iniciar-se amb un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del passat mes d’agost i també en la memōria de Joan Casanovas, qui fķu regidor d’Argentona.

En la primera part en quč es va donar compte dels decrets signats per la Junta de Govern i per Alcaldia, des de Tots x Argentona es van consultar diverses qüestions com la situaciķ del local cannābic instal•lat al municipi, l’explotaciķ del bar de la piscina o el procediment per a la justificaciķ de les entitats per tal de sol•licitar les subvencions.

El ple va aprovar fixar com a festes locals d’Argentona per a l’any 2018 els dies 21 de maig i 4 d’agost.

La sessiķ va aprovar amb āmplia majoria diverses qüestions de trāmit com una delegaciķ de funcions a la Diputaciķ de Barcelona, o el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per al servei d’atenciķ domiciliāria. També va prosperar la modificaciķ de l’ordenanįa de mercats de venda no sedentāria d’Argentona. Alguns dels canvis que planteja la nova ordenanįa seran, entre d’altres, el trasllat automātic del dia de mercat als dijous sempre que el divendres sigui festiu. També ajusta el compliment dels paradistes del mercat del calendari de recollida de la brossa porta a porta.

Tots els grups van donar suport unānime a la mociķ de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergčncies.

Precs i preguntes

En un curt torn de precs i preguntes, el Partit Popular va consultar el govern per diverses qüestions al voltant de la Festa Major, així com les aportacions de l’Ajuntament a entitats com l’ANC o Argentona pel dret a decidir. El govern va respondre que l’Ajuntament sí feia una aportaciķ a l’Associaciķ de Municipis per la Independčncia i en relaciķ a les festes va emplaįar a recollir primer tota la informaciķ i valoracions dels diversos agents participants.

També el govern va informar, a peticiķ del grup Tots x Argentona, que la nova fase constructiva de la rehabilitaciķ de la casa Puig i Cadafalch té una durada prevista de tres mesos i que confien a enllestir-la abans de finalitzar l’any per tal de poder complir amb els requisits i optar al fons de subvenciķ.

També van respondre a les consultes sobre el projecte de remodelaciķ de la plaįa Montserrat, una actuaciķ que hauria de comenįar a principis de l’any vinent i que té un pressupost que rondarā els 600 mil euros, IVA inclōs. El grup de Tots per Argentona també va sol•licitar informaciķ sobre els plataners morts a l’Avinguda Puig i Cadafalch o la situaciķ de l’Hospital de Matarķ

Abans del torn obert als veīns assistents al plenari, el regidor de Participaciķ Ciutadana, Guillem Saleta, va recordar que encara és obert, fins al 30 de setembre, el termini per votar a la consulta del pressupost participatiu i va encoratjar a la ciutadania a participar-hi. També des de Tots x Argentona es va reclamar al govern i en especial a l’alcalde la participaciķ de tots els grups municipals favorables al referčndum per tal d’aconseguir una imatge de major fermesa i unitat.

A la part final, diversos veīns van traslladar al govern algunes qüestions relacionades a l’Hospital de Matarķ o en relaciķ al referčndum i a la instal•laciķ de banderes independentistes al municipi.

Publicat el 13.09.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter