Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
Propostes
Exposiciķ: Imaginarium. Pintures de Rafael Romero
 • Dates: 
  Del 8 de setembre al 22 d'octubre
 • Horari: 
  Dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h / Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20h / Diumenges i festius d'11 a 14 h
 • Lloc: 
  Museu del Cāntir d'Argentona
 • Organitza:
  Museu del Cāntir
 • Preu: 
  gratuīt
 • Web: 
  www.museucantir.org
 • "(...) IMAGINARIUM, territoris de pau, d'esperanįa, paradisos ideals, llocs on dipositar l'ānima cansada, fugides ontolōgiques mitjanįant viatges que han d'alliberar-me... Sempre he gestionat així les meves preocupacions existencials, pintant buscant la meva pau, lluny de filosofies complexes, buscant una felicitat de l'intimitat, de camí potser počtic, res més.
  Amb aquesta sčrie de pintures “Imagināries”, aquest “imaginari” pictōric, aquest “IMAGINARIUM” de l'ānima, m'endinso novament i plāsticament en aquesta reincident necessitat de superaciķ del dol que em produeix la temporalitat i la finitud de les coses, dol, també s'ha de dir, palˇliat quan sķc conscient de viure intensament el present,  l'únic espai temporal que té certesa.
  Com pintor i amb les meves iconografies, torno a l'Ítaca dels orígens a l'encantament, a l'idealiatzaciķ de l'absent, a l'enigmātica distāncia que separa l'ahir de l'avui. Extraordināries, en definitiva, possibilitats de creaciķ de mons ideals, sublimitats psíquiques que no son altra cosa que un gran NO a un mķn intolerable, doncs aquesta por als límits, es fa més intensa en un mķn insensible i deshumanitzat, on aquests que vivim en l'utopía, en el refugi anímic, aquests pobres, perō dignes “obrers de les emocions”, ens sentim veritablement sols davant tanta ignorāncia, tant refugi en el “tenir”, que no pas en l'ésser.
  Nostālgies per a una plenitud, pau i felicitat, que haurā de venir, ... diuen.
  Dic jo, ... haurem de continuar treballant incansablement per guanyar-la (...)"
  Rafa Romero

  pintura Rafael Romero0

Publicat el 29.08.2017