Notícies
Publicat el 18.08.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona se suma al rebuig contra els atemptats de la Rambla i Cambrils

Unes 300 persones s'han concentrat avui a les 12 del migdia davant l'Ajuntament d'Argentona per donar suport a les víctimes i condemnar el terrorisme

concentració

Malgrat la calor asfixiant i el sol de justícia que queia sobre l'Ajuntament, avui a les 12 del migdia unes 300 persones s'han concentrat davant el consistori per donar el seu suport a les víctimes de l'atemptat gihadista del passat dijous 17 d'agost a la Rambla de Barcelona així com l'intent d'atemptat de Cambrils de la matinada següent.

Un silenci sepulcral ha envoltat l'Ajuntament i part del Carrer Gran, dedicat a les víctimes però també al rebuig fervent del terrorisme com a eina ideològica. L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha volgut remarcar que aquest rebuig va dirigit 'als atemptats terroristes de qualsevol tipus, de qualsevol signe i de qualsevol punta del planeta', no només al terrorisme gihadista. També ha emfatitzat el fet que la voluntat de l'autoanomenat Estat Islàmic, i els grups terroristes en general, és d'atemptar contra un sistema de valors, i que la resposta de la societat ha de ser 'lluitar contra aquest tipus de feixisme però també defugir qualsevol tipus de racisme que pugui sorgir d'aquests actes' perquè, ha afegit, la societat catalana sempre ha tingut valors com 'la cohesió, el progrés o la llibertat, i s'ha de mantenir aquest esperit malgrat les adversitats'. 

Per últim, el poble d'Argentona ha volgut agraïr a tota la gent anònima que va 'ajupir-se per ajudar aquells que ho necessitaven' així com els cossos de seguretat i els equips d'emergències. Tot seguit, s'han dedicat cinc minuts de silenci a les víctimes i a la lluita antiterrorista. 

concentracio2concentracio3

concentracio4concentracio5

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800