Notícies
Publicat el 18.07.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Tenim un museu molt robust'

Calvo ha defensat la gestió i el finançament del Museu del Càntir

L'alcalde i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha defensat la gestió del Museu del Càntir i el finançament públic que rep després que ahir el cap de llista de Tots per Argentona (TxA), Pep Masó, critiqués la direcció i l'aportació pública a aquest equipament. Calvo ha explicat que enguany l'Ajuntament aporta 178.000€ al Patronat del Museu del Càntir, una quantitat que suposa, aproximadament, el 50% del pressupost total del patronat. La resta de finançament s'aconsegueix mitjançant subvencions, les entrades al museu, la fira... L'alcalde ha afirmat que el Museu del Càntir és un dels que rep menys finançament públic, ja que en la majoria de museus l'aportació econòmica per part de l'administració suposa entre un 70 i 90%. Eudald Calvo creu que "tenim un museu molt robust" i que el Patronat està realitzant "un treball molt bo amb propostes de molt èxit" com el canvi de dates d'Argillà, l'aposta pel càntir d'autor, els vincles amb altres països o l'activitat periòdica de la sala d'exposicions del museu entre d'altres. Tot i això, Calvo ha emplaçat la resta d'agrupacions polítiques o agents que tinguin propostes a donar-les a conèixer i discutir-les. En aquest sentit, l'alcalde ha fet un balanç molt positiu de l'Argillà d'enguany. Ha afirmat que "ha estat un èxit" i que aquesta edició li ha recordat els "millors anys" de la Fira Internacional de Ceràmica.

D'altra banda, el cap de llista de la CUP s'ha mostrat contrari a treure Garrinada del nucli urbà perquè perdria el nexe de conexió amb la Festa Major. A més, creu que no hi ha un lloc més òptim per celebar aquest festival que l'Escola Argentona. Tot i això, Eudald Calvo ha fet autocrítica i creu que s'ha de mantenir el model que ha funcionat fins ara intentant que no es desbordi: "que estigui la festa plena és positiu però desbordada no". No obstant, a l'alcalde se li fa "difícil d'imaginar" una Garrinada sense alcohol, una proposta que va fer ahir el cap de llista de TxA, Pep Masó. Calvo l'ha titllat de "proposta imaginativa i original" i ha assegurat que la traspassarà al col·lectiu per valorar-la. 

En altres termes, l'alcalde ha assegurat que Tots per Argentona no s'ha adherit al Codi Ètic per un malentès i creu que els debats pujats de to als plens no s'haurien de produir ja que "és un flac favor que fem tots". Eudald Calvo no ha volgut entrar en valorar les accions que TxA feia quan governava ja que "són coses passades que en el seu moment ja se'n va parlar molt" i creu que el ciutadà el que vol és "que els polítics treballin i això és el que hem de fer". 

Escolteu l'entrevista sencera a l'alcalde i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800