Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
Ple Maig 2017
Resum del ple de juliol
La propera sessiķ corporativa se celebrarā el 12 de setembre

Aquest dilluns va tenir lloc el darrer ple municipal de l’Ajuntament d’Argentona abans de la pausa estiuenca. A l’inici de la sessiķ els membres del govern van signar la declaraciķ de compromís al Codi Čtic i Bon Govern de l’Ajuntament d’Argentona aprovat fa unes setmanes.

A la primera part es va donar compte de la liquidaciķ del pressupost municipal 2016, del que ha resultat un romanent de tresoreria per a despeses generals de 2,4 milions d’euros, i també es va fer esment a l’informe de tresoreria i intervenciķ del primer trimestre, a banda dels decrets d’alcaldia i la junta de govern.

Tots x Argentona va consultar en relaciķ a l’encomana del servei de gestiķ de la piscina municipal a Aigües d’Argentona, per la contractaciķ del projecte d’urbanitzaciķ al carrer Lladķ i les noves llicčncies de servei de taxi, entre d’altres qüestions.

La sessiķ va acordar per unanimitat nomenar a títol pōstum l’Esteve Canal i Gual com a fill predilecte d’Argentona, culminant així una iniciativa proposada per diverses entitats del municipi.

Modificaciķ crčdits

El ple va aprovar per majoria la modificaciķ de crčdits del pressupost del Patronat del Museu del Cāntir i també del pressupost municipal per a l’exercici 2017, que incorpora, entre d’altres, actuacions destacades com l’enderroc de l’antic restaurant de Les Ginesteres – on s’hi vol construir una oficina municipal –o l’actualitzaciķ de quadres elčctrics a l’Eixample.

Va veure llum verda la renovaciķ del conveni per al servei de la línia de bus entre Ōrrius, Argentona i l’Hospital de Matarķ, amb el qual l’Ajuntament contribueix amb una partida anual de 95.000 euros. I es va aprovar el programa d’actuacions del pla de restauraciķ i millora forestal per a la prevenciķ d’incendis forestals.

A la part final de la sessiķ es va fer lectura del Manifest institucional del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI. I també es va aprovar el protocol municipal contra les agressions sexistes a les festes, que comenįarā a aplicar-se a la propera Festa Major de Sant Domingo.

Abans del torn de precs i preguntes, es va donar suport unānime a la mociķ del PP sobre la xarxa viāria de peatge a Catalunya i en quč es demana a la Generalitat que no prolongui la concessiķ de peatges a l’autopista del Maresme C-32.

En l’apartat d’urgčncies, també va prosperar la contractaciķ de diversos tčcnics auxiliars per l’ārea de serveis personals.

Abans del torn dels grups de l’oposiciķ, el regidor Arnau Aymerich va repassar algunes de les principals novetats i propostes per a la Festa Major d’estiu. Āngel Puig, regidor de Cultura i president del Patronat del Museu del Cāntir, va avaluar, amb un balanį positiu, la darrera ediciķ de la Fira Argillā Argentona, celebrada el cap de setmana.

A consultes del PP, el govern va respondre sobre el nou accés al festival Garrinada, sobre el número d’expositors a la fira de cerāmica i terrissa o la situaciķ urbanística de Can Barrau II. Tots x Argentona va sol•licitar més informaciķ al voltant dels projectes aprovats al passat procés del pressupost participatiu, la situaciķ d’alguns arbres de la via pública o el projecte d’urbanitzaciķ del centre, entre d’altres. Després del torn obert al públic, el ple municipal de juliol va finalitzar passades les deu del vespre. La propera sessiķ corporativa se celebrarā el 12 de setembre, després de la pausa de l’agost coincidint amb les vacances.

Publicat el 11.07.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter