Ajuntament d'Argentona
L'Ajuntament i el Museu del Càntir valoren positivament el gir de la mostra cap a una major especialització i l'aposta pel disseny i la innovació

L'Ajuntament d'Argentona i el Museu del Càntir, organitzador de la Fira Argillà Argentona, es mostren molt satisfets per l'edició 2017 de la mostra internacional de ceràmica i terrissa que es va celebrar el passat cap de setmana. El canvi de data pel qual es va apostar fa tres anys s'ha consolidat, amb el gir de la fira cap a una mostra més especialitzada i nous públics molt interessats per les creacions de ceràmica i terrissa.

El primer balanç assenyala que la fira hauria rebut al llarg dels tres dies prop de 35.000 persones, amb una ocupació altíssima a les zones d'aparcament habilitades a la C-1415 i un trànsit de visitants molt intens per l'Avinguda Puig i Cadafalch, carrer Gran i fins la plaça de l'Església- artèries de la fira- en especial el dissabte a la tarda.

Disseny i especialització

La voluntat de potenciar el disseny, la creativitat i la innovació dels productes exposats i dels ceramistes també s'ha traduït en un augment de vendes del càntir de l'any, una peça d'autor i limitada, obra de Quim Larrea, del qual ja s'han venut més de 750 exemplars, a banda dels que ja s'han reservat via online.
A més de la Fira, les exposicions instal.lades al Museu del Càntir, el Saló de Pedra i la Casa Gòtica, també han registrat una gran afluència. Les sensacions són que la fira està seduïnt visitants amb un major interès per la ceràmica i també a un públic més jove, que també està trobant a la mostra creacions i peces del seu gust.

L'organització també afegeix que la valoració dels expositors a la conclusió del cap de setmana també ha estat, en general, molt positiva, i també destaquen la participació de ceramistes de Faenza, ciutat convidada, com un altre dels al•licients d'aquesta edició.

Publicat el 10.07.2017