Notícies
Publicat el 21.06.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Prohibit fer foc i llençar petards en terrenys forestals

Avui comença un dels estius més perillosos pels incendis forestalsincendis_gran

Avui ha arribat l'estiu i amb ell les altes temperatures. La manca de pluja i la calor que s'espera aquest estiu afecta, i molt, els boscos. En aquest sentit, avui l'Ajuntament d'Argentona ha emès un Ban informatiu de prevenció d'incendis forestals en el qual recorda que del 15 de març al 15 d'octubre està prohibit fer foc a terrenys forestals. A més, per la proximitat a Sant Joan, també recorda que en aquestes zones tampoc es poden llençar coets, focs d'artifici ni objectes encesos. 

D'altra banda, també s'informa els titulars dels terrenys forestals que han de mantenir les seves finques netes de vegetació i branques procedents de les tales d'arbres. Per últim, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, recorda en aquest Ban informatiu, que s'han realitzat franges de protecció contra incendis en els darrers mesos amb "l'objectiu de reduir la càrrega de combustible als límits de les urbanitzacions i veïnats, facilitant la feina dels Bombers en cas d'incendi".

I és que els boscos d'Argentona, igual que els de la resta de la comarca, estan molt afectats per la sequera i l'escarabat tomicus. Això provoca que hi hagi molts arbres morts que són el més perillós pels incendis forestals. Segons l'argentoní i tècnic de medi ambient del Consell Comarcal del Maresme, Oriol Bassa, la conca de la riera d'Argentona és de les zones més afectades de tot el territori. Els arbres més afectats són els pins i les alzines i, a Argentona, en total hi ha unes 150 hectàrees. Aquest estiu, per tant, es presenta com un dels més perillosos dels últims anys en qüestió d'incendis forestals.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800