Notícies
Publicat el 26.04.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Protecció Civil d'Argentona reprèn l'activitat

L'entitat, amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona i la Policia Local, ha signat l'acord per a incorporar-se a la xarxa RESCAT d'emergències i seguretat de Catalunya

Protecció Civil Argentona

Aquest dimecres s'ha signat a les dependències de la Policia Local l'acord de cessió d'emissores de la xarxa RESCAT per a l'Associació de Voluntaris de Protecció d'Argentona, entitat que després d'uns anys d'inactivitat tornarà a desenvolupar les seves funcions en l'àmbit de la prevenció, suport logístic, informació i sensibilització de la població.

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, acompanyat per representants de Protecció Civil de Catalunya i de la Policia Local i de la recuperada Associació de Protecció Civil d'Argentona han participat en aquest acte. Aquestes emissores permetran a l'entitat incorporar-se a la xarxa de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de la Generalitat.

Protecció Civil d'Argentona compta actualment amb set voluntaris formats i properament disposaran també d'un local facilitat per l'Ajuntament d'Argentona. Els membres de l'entitat agraeixen el suport i col.laboració de l'Ajuntament i de la Policia Local, així com de Protecció Civil de Catalunya, per facilitar-los la reorganització i tornar a l'activitat.

Xarxa RESCAT

La xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures de Catalunya.

El propòsit de la xarxa Rescat és servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències amb la finalitat de millorar el rendiment, l'eficàcia i l'operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit.

La xarxa dóna cobertura al 97% del territori i al 99% de la població pel que fa a emissora de vehicle, i al 90% del territori i al 97% de la població pel que fa a emissora portàtil, amb un total de 233 estacions base (TBS) desplegades arreu amb l'objectiu de cobrir els requeriments de seguretat i capacitat de resposta en situacions d'emergència, tant en zones urbanes com en rurals.

En situacions d'emergència resulta més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils, disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric i és possible tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

T'ha estat útil aquesta informació?  Sí  No
 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800