Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
L'Ajuntament d'Argentona rep el Segell Infoparticipa a la transparència

El Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB avalua periòdicament la informació dels web municipals i dels consells comarcals

Segell Infoparticipa

L'Ajuntament d'Argentona va rebre aquest dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona el Segell Infoparticipa, guardó que reconeix la bona feina de l'Ajuntament en matèria d'informació i transparència del web municipal. A l'acte, celebrat a l'Auditori de l'edifici del Rectorat de la universitat, van assistir-hi l'alcalde, Eudald Calvo, acompanyat pel regidor de Participació i Transparència, Guillem Saleta, i treballadors municipals de l'àrea de Participació i Transparència.

Argentona ha obtingut aquesta distinció en assolir el 100% dels criteris i complir positivament els més de 50 indicadors que avaluen la qualitat, contingut, accés i actualització de la informació que es publica al web municipal www.argentona.cat i al Portal de Transparència de l'Ajuntament.

Segell infoparticipa

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha desenvolupat el projecte Infoparticipa per avaluar la informació dels webs de les administracions públiques. Infoparticipa és un projecte desenvolupat pel LPCCP, des de l'any 2012, l'objectiu del qual és avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millori la seva transparència i qualitat. Per a això, publica els resultats en un mapa georeferenciant les fitxes corresponents a cada entitat, en què es poden veure les puntuacions obtingudes i la informació que permet contrastar les dades de l'equip d'investigació amb la informació de les webs corporatives.

Aquest procediment, i el fet que s'atorgui el Segell Infoparticipa als que han obtingut les puntuacions més elevades, ha portat a definir uns criteris bàsics sobre la informació que s'ha de publicar, i a promoure l'interès per millorar, abans de l'aprovació i l'entrada en vigor de la Llei de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Els Indicadors Infoparticipa no contemplen totes les exigències que marca la Llei, sinó només una part que l'equip del Laboratori de Periodisme i Comunicació de la UAB ha considerat imprescindibles per anar avançant pas a pas en la millora de la informació de les webs. Per tant, l'obtenció del Segell Infoparticipa, o del 100% dels indicadors Infoparticipa, no significa que es compleixi amb la Llei sinó només amb els criteris del sistema d'avaluació Infoparticipa. El propòsit és col·laborar a la difusió de la cultura de la transparència entre els responsables polítics i tècnics de les administracions públiques, i entre la ciutadania.

Per a més informació podeu consultar el web del Mapa Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública a www.mapainfoparticipa.com.

Publicat el 20.04.2017
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter
AJUNTAMENT D'ARGENTONA © 2014