Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 22.03.2017
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Canvis de circulació a l'entorn de la plaça de l'Església

Per tal de millorar la seguretat i l'accessibilitat s'eliminarà l'aparcament de la plaça, el tram entre els carrers Sant Ferran i Lladó serà exclusiu de vianants i es canvia el sentit de circulació entre els carrers Colon i Dolors Monserdà

plaça església

La propera setmana s'iniciaran diversos treballs l'entorn de la plaça de l'Església amb l'objectiu de implementar millores en la circulació i la convivència entre els vehicles i els vianants.

Els canvis de circulació seran els següents:

- Convertir en carrer de vianants el tram entre els carrers Sant Ferran i Lladó, conegut popularment com carrer “de l'Escopeta”. Es tracta d'una via molt estreta que impedeix circular de manera simultània un vianant i un vehicle de quatre rodes i, a més, la visibilitat és molt limitada.

- Canvi de sentit al carrer sant Ferran entre els carrers Colon i Dolors Monserdà. És una via amb una calçada i vorera molt estreta i amb aquest canvi es pretén que els usuaris que l'utilitzin siguin principalment els veïns de la zona i que la resta de trànsit es desviï a carrers més amples.

Eliminació aparcament de la plaça de l'Església

Aquesta mesura permetrà pacificar aquest espai i incorporar-lo a la zona de prioritat de vianants que es prolonga al carrer Gran i Plaça de Vendre. També es millorarà la seguretat a la sortida d'edificis i equipaments com l'església o el Museu del Càntir. Aquesta mesura s'acompanyarà d'un pla de millora de l'espai urbà, amb la instal.lació de mobiliari – bancs i jardineres – que dignificaran una de les zones de la vila amb més valor patrimonial

Fa unes setmanes ja es va implementar un canvi de circulació al carrer Bernat de Riudemeia que va permetre guanyar places d'aparcament que compensaran les que es perdran a la plaça de l'Església.

Totes aquests canvis estan definits a l'estudi de mobilitat que va elaborar la Diputació de Barcelona a petició de l'Ajuntament d'Argentona. Ja fa alguns mesos que s'estan aplicant amb èxit diverses recomanacions que planteja aquest treball per tal de resoldre diverses problemàtiques en el trànsit de la vila, com el nou accés amb semàfor des de la ronda de Llevant, les millores de seguretat en els accessos a la zona esportiva i centres escolars des de la carretera de Vilassar o, més recentment, els canvis d'entrada i sortida al municipi pel carrer Sant Sebastià de Baix.

*Mapa amb els canvis de circulació (clica a sobre per ampliar la imatge)

Canvis circulació


Escolteu l'entrevista de Ràdio Argentona al regidor de mobilitat, Pere Móra:

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800